[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
係咪starbucks保溫杯呀?
<有咩用?
去貴價酒樓飲茶,一舊點心一開四 (例如燒賣,開完個舊仔蓉蓉爛爛,你真係食埋我個份)
住公屋先多閒錢呀on9
酸撚到
新年不斷換走啲禮盒,直至換到4盒同款貴價禮盒,之後拎去朋友聚會充大頭鬼,等人覺得你俾每個人個禮盒都係咁貴。
係朋友接手番黎養嘅貓扮係買嘅一手純種貓
充大頭鬼爭住送人出機場,但原來只係車到中途一個巴士站,叫你自己撘巴士入去
老豆公司有部Tesla,自己拎左黎揸,然後話架車真係正!
揸Porsche 996/Boxster一代然後又覺得自己揸波子好威
去英國食生蠔 係特價不特止,仲要影相影到隻蠔係綠色
好high class呀
咁人地都要po相先證明到真係去左幫人代購唔係賣假野架
做名牌代購就緊係要po名牌

乜9都叫扮有錢
紙杯
諗起以前讀中學
有個同學專登上yahoo拍賣 買d名牌紙袋返學裝pe衫
有個中學女同學 老豆同老母離左婚
佢就跟佢老豆住公屋
佢呀媽之後同左個有錢鬼佬一齊住貝沙灣
之後每次佢去搵呀媽就影晒相打晒卡
最好笑係佢其他相係唔會打卡
永遠個打卡地點淨係得貝沙灣

仲有成日post佢老母d名牌手袋係度曬
中學個陣佢係佢老母度r左個d色勁核突既longchamp袋返黎
佢就將個袋當左做書包日日帶返學
個袋size都仲要幾大下,但佢又唔會帶書返學
所以個袋長期都係維持係扁平狀態,好似帶左個空袋返黎咁
成身假名牌

唔自爆 係港島
Sorry囉
我明你意思啊巴打 完全無話你疾我
我想表達就算我中學已經無果種想法姐
你都戇鳩鳩 李嘉誠又係慳到仆街咩都計到盡
識抵唔抵同有冇錢完全無衝突 你眼光窄到仆街
其實呢個post 都好肉酸
Longchamp都要R你會唔會誤會左,幾舊水一個唔撚係要R先揹得起呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞