[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
借人地啲名牌鞋鑽戒係咁影相
仲要話好襯自己
屋企攞綜援
但學人去酒店食自助餐
rimora 霍公子。
自助餐好貴?
連 starbucks 都擺得上枱我諗呢 d 人絕對係跑輸大市。
拎綜援食係過撚份 但同扮有錢有乜關係
租艇出海駛你幾錢呀,咁又話扮有錢?
講得冇錯,樓上面有條戇鳩連飲杯 starbucks 都話扮有錢我諗佢應該都幾垃圾。
租艇梗係十幾廿人啦,你毒撚自己一個出海對住個海挘鳩?
笑左 當年我中學 成日上網賣名牌紙袋
啲阿太auntie成日掃名牌 我拎埋拎埋好多紙袋
好記得中三賣過一個大LV袋 80蚊
開心左勁耐
記得以前九十年代剛出黎做野舊公司有位水王(當時佢應該未夠廿歲)成日強調自已住西貢 d house,屋企有管家同有幾部車,但永遠當浦完都要同其它人夾錢搭的士返屋企,而且永遠都係向彩虹邨巴士總站落車,話司機會向度接佢走。

而佢成日又強調自已鋼琴有九級,自已有十幾個學生。

有次同公司囉大假話返紐西蘭再去加拿大,話自已有呢兩個國籍。

結果因為吹得太大,公司個呀 head 都頂佢唔順拎公司員工記錄出黎 check 佢屋企地址,結果地址係住彩虹邨丹鳳樓,有次公司 annual dinner 咁啱有部鋼琴向度,班大佬就叫佢表演下九級鋼琴,佢係咁死話冇琴譜彈黎冇意思,但最後老板叫佢唔彈就同我吹哂成枝 whiskey,佢竟然真係寧願吹 whiskey 都唔掂個琴。到佢放大假話返老家既第三日我同事好屎忽地打佢屋企電話睇下佢係咪真係返老家,打通接電話係佢細路,問佢呀哥係唔係度,佢細路就
話佢向廁所仲大聲問佢出唔出黎聽。
何生個仔都搭啦
買rolex其實可以係投資
平時食煙係用打火機燒著張五百蚊紙 再用張五百蚊紙去點煙
揸996 C4S/TURBO又真係幾撚威架
你試過車未?我就買IS喇
CLA雖然係MK, 但完全唔關扮有錢事喎
屌 睇連登仔講嘢真係爆血管
依啲唔係假膠嘅話真係死咗佢算啦
生活咁困苦咁葡萄人做乜啫
重點係都係搭飛機啫
坐廉航都係扮有錢?
係咪要利申:不是扮有錢 先得呀?
影張相都要俾人話扮有錢
睇嚟連登仔啲ig係冇物質存在
有Starbuck又扮有錢
有機票又扮有錢
有車有錶都係扮有錢
自卑心作祟
你呢個好笑
咁咪窮囉傻閪 買隻撈都會影響現金流
好多例子都係唔抵得多於人地扮有錢行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞