[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
去M記手指指
幫佢供樓
呢個post變左自由眼紅人/唔抵得人就話人扮有錢
買杯Starbucks 都比人話
笑死人
增值200
被包養
松板老師
貴價三文治袋日日都係嗰個袋😂😂
勞幾萬都有 全世界個價錢都相差唔遠
樓幾百萬 而且香港出名樓價貴
就算係廉航 唔計最平特價飛
Hkexpress 來回日本都3000-4000
加埋酒店 消費 都8000
唔算得有錢人 但小弟連8000都冇
佢地仲要有假去
對我嚟講 都算有錢人
我之前讀國際學校,Grade 12姐係等於普通中學gea中五六level咯
Even果時都唔覺五十蚊杯咖啡有幾貴,不過講真果時翻學附近又冇statbucks想買都買唔到
同埋我間學校規定一定要去旅行先畢到業,唔可以唔去
我無記錯天耀唔係租置屋
住公屋拎綜援假離婚戴假撈仔女報讀中學名校區(但又畀佢哋入倒)
你有朋友都係咁?
我朋友住深水埗個頭喎
問佢有幾多間房 我六間房 五個廁所
當你讀過ischool 你就知上面所謂既扮有錢人行為根本係常態
因為平時翻學真係好忙好多project趕 無人得閒留意你有無錢
每個月一有假一定出走 唔係次次飛美國歐洲 飛亞洲有幾離地?

唔係想搵優越感 但係每次同d local friend 出街每次我做咩都話 "你真係有rich"
我聽到都覺得厭, 出街就係要chill 點知仲比翻說話我聽
真係唔方便,住奧海城仲好
如果我第一次搭我都會影吓相post 出來

利申:未搭過
識個女仔好中意借人地d眼鏡 衫 袋 有牌子既野扮係自己既post上網 食咩都要影一餐話比人知 但其實佢會乞人地請食飯
有錢人先著得普通
平時笑尻公屋仔
講自己住私樓
點知原來只係租人樓住
住私樓但為左供樓個個月得兩千蚊駛
屌你真係on99 要實用我買隻g shock啦笨柒
樓係買唔起 所以要供
但買勞 拎完幾皮野就阻住現金流仲買黎把撚 明未呀死蠢
讀HD個時見到有個女同學
明明自己有帶水
都仲要去starbucks
好似比人覺得佢飲starbucks好威威咁
但最後我地成班FD都發現個杯係水...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞