[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
大陸仔死翻去港討啦
扮有錢係要有埋意圖show off樣嘢令人有錯覺你有錢囉。

上便勁多傻閪離撚晒題

人地影廉航機票話又飛啦都叫扮有錢?佢扮話次次坐貴airline就話姐

月供買撈又話扮有錢?人地同你講夫披咗然後俾你拆穿?

btw住公屋但tag隔離私樓呢啲就真係扮有錢既傻閪啦
有個fd用LV銀包
但係食飯從來唔夾錢
你啲icon整黎做乜?
仲要係趁首年免年費o既時候做
要佢畀年費續卡就唔捨得,寧願cut卞
劏房
住公屋養車算唔算
去港島堆商場飲咖啡打卡
點解飲Starbucks係扮有錢?
一杯都係三四十蚊姐

我日日飲30幾蚊貢榮 俾人當窮撚
父幹嘛
百萬圓桌
!!尋晚先同老母表達咗呢個諗法
入得貴賓室個兩張都唔可以免年費wo
如果講緊國泰個張千幾蚊都比唔起就算啦
Starbucks gold member
佢地係youtuber點同,人地放一次上去都夠佢回本
你用佢做例子,唔通佢次次坐又要話你聽,唔通次次坐都要拍一次上youtube?
好多人話人小人之心
但正如你坐開經濟位,你會唔會特登影個位再放ig/fb呀
人地真正有錢坐頭等當食生菜,會唔會咁得閒影到靚一靚再share比fd睇?
我自己唔覺得有咩咁巴閉要成日影曬比朋友或者要扮有錢
識條友打風流工,請成個月去睇極光
其實人地儲錢買到頭等
想影出黎happy share又唔得?
就算人地平時唔係坐開又點?第一次坐覺得特別又唔得?
你話佢坐得一次,但就扮到「又坐頭等喇」咁就肉鳩酸啫
而家人地想試下坐頭等再影相post出黎又唔撚得?
如果佢本身係買咗經濟倉,俾人upgrade上去,又寫到明再post上網又叫唔叫扮有錢?
睇完啲回覆,我諗成個post超過8成人都係啲自卑怪黎
一係就係連毛都未出齊既小朋友
有d搭空姐買一折機票扮有錢人
我飲雀巢嫁咋
我都想坐頭等當食生菜
次次去日本都係regional j
難得有次抽中真j開心吓又俾人批鬥
都係扮窮好

Btw 我個fd出海當食生菜 但次次都會影吓隻船 睇嚟我都要批鬥吓佢先
死賤種 屌你老母
前幾年有條友偷rimowa比警察捉到,報紙影住警察拖咗十幾個喼出黎 柒到
https://m.mingpao.com/pns/專偷rimowa篋%20永安領隊落網-寓所檢13件%20總值逾10萬/web_tc/article/20130828/s00002/1381226220853
見到飲杯咖啡都叫扮有錢人 真係大笑左出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞