[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
假勞
假黑卡
假林寶車匙
驗眼啦
話說,
我係朋友圈入面 比較錢銀鬆動既人(大家都學生)
一齊去旅行,簡食乜 我一般都唔出聲 費事我簡完 人地覺得貴又唔好意思講
其實我都係想好好地揾間餐廳坐低
結果 去個旅行 成日食 街邊野/food republic之類

同樣情況係點野食個到出現
類似上面一舊燒賣分4舊
當7個人 點4人份既野食
話食住先唔夠再點
結果 食完個個係到話飽
叫得朋友大家互相體諒啦
我出去同friend食飯除非我埋單,一般黎講都係俾佢地揸主意
講真同朋友食,食老麥都開心啦有乜好計較
原來咁都可以賣
咁我下次買嗰時儲返哂啲紙袋再叫個店員俾多幾個我先
去旅行去到咁寒酸。我勸你唔好再同佢地去旅行喇
到你大個仔就唔同講法

你會想搵返d差唔多斤兩既人食飯
所以我已經 餐餐話食乜 都唔簡
唔好話我自己攞黎 想食乜又唔講 現實係有時去旅行 我當大陸,行過d餐廳 望下餐牌就話:香港價黎wo,跟住已經一副唔會食準備走咁

我無理由同佢講:
*屌你 旅遊區黎架撚樣 同香港普通餐廳差唔多價好撚正常姐*

唔會咁架ma

大佬唔係計較
而係我去旅行 去d消費低過香港既地方 我本來就係打算 花費少既價錢 去得到一個高享受

點解我仲要食幾餐food republic

省埋依d錢托撚啊
咩人都識D交流下情報都好架
下次唔好同佢地去囉
好撚慘呀你
我都幾十歲啦,仲有得大個仔
同自己斤兩既有,不過唔係嗰回事啦,識於微時既朋友係唔同啲。
邊忽扮有錢
啱啱讀完degree就讀master只有兩種人
一係就好有錢,一係就搵唔到好工
無錢就唔好讀
又要對外同人講自己將會讀master
暗地裏就問人借錢,好心就生生性性搵工做
唔好俾負擔身邊嘅人
我家連櫃門都好多門
離咗地嘅人唔知自己離地好正常嘅。
食貴野
半山過億獨立屋睇樓,影全海景加自己隻手拎住酒杯
趁有優惠book澳門啲總統套房,全班朋友一行十幾個屈蛇,再話自己住總統套房
孭longchamp
森美都搭hkexpress 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞