[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
最肉酸係啲屋企人係空姐 跟住次次拖住個gip去機場博後備1折機票 可能兩日兩夜都要留守機場睇邊班機可以有backup business class留比佢
到終於有時就影住張business class機票話 又飛啦
放假就去行下車展,當然嗰日要著到靚靚仔仔,加多副Ray Ban太陽眼鏡,跟住唔使講都估到我一定要揀貴車試坐,啲車行仔就不停介紹,而我當然不斷enjoy 爽死
食M記加四件雞翼
睇完個post真係覺得連登仔好肉酸
飲starbucks 搭廉航 買iphone都叫有錢
真係好心你地唔好用埋d寒酸思想思考
好懷疑你地d生活無上面d野係點生存到今時今日

講緊上面d野係我grade 12果時, 每個同學都個個用iphone 個個月去旅行 好基本gea事
比你地吹到係有錢人先負擔到, 真係人唔笑

利申: 從來都唔覺得亦唔會自稱有錢人
上連登吹水台
咩黎???
Royal級 要識人先可以訂
成日有人跟前跟後你唔覺得煩架咩
點睇d人成日過彩虹邨/南山邨影相打卡先
當佢地係跟班就可以
買假撈
幾千蚊件打和me
成日 po 食 Lady M 蛋糕相,
買過一次 LV, 個紙袋殘晒都仲成日攞出街晒,

btw, 早兩日搭地鐵, 見條友由銅記楂住杯 starfuck 上車, 搭到去深水步, 行行黃金下又撞見佢, 仲楂住果杯野. 佢用一隻手將杯啡舉高少少, 然後用另一隻手托住果隻手既手踭. 杯咖啡佢唔係用黎飲, 應該係用黎晒
肛門當唔當先?
你呀婆又錯唔晒,買開街市叫去超市買係好唔慣,又唔齊又唔靚,不過佢無諗過可以搭的士去街市
打電話去條友屋企
我: 條友:
我:喂係咪呀邊個?
條友:你等等我係佢管家 我叫少爺落黎聽電話
條友仲要係到原地踏步扮屋企好大
用AE卡
周圍show畀人睇/話畀人知
實質背後死慳死抵去交年費
原來可以分期
不過我咩都鐘意一炮過
tesla其實真係窮撚恩物
嘜q都叫扮有錢...
人地買樓唔夠錢先分期 如何叫扮有錢?
買杯starbucks又叫扮有錢 杯野又唔係幾百蚊杯
人地去旅行影幅相 開心sharing 又叫扮有錢
由頭到腳連襪都係名牌 但公屋妹 月入一萬鬆啲
cla45算唔算扮有錢?
要慳先交得起年費既,至少講緊七千蚊年費嗰張白金啦?唔會係1800蚊普通卡掛?
白金年薪要求一百萬喎,咁都叫窮?
屋企窮要條仔幫佢交租還錢 但又要學人買名牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞