[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
著supreme
有幾多隻真係會升啊講真

銀紙貶值咋
咪撚就係 買車都話可以代步
買勞同我講實用 我屌
80蚊個都有人要
到底有幾多人想充大頭鬼
用成副身家結婚搞婚禮擺酒做show
請人去叫雞
一切實用以外行為都係扮有錢
幾時搭飛機係有錢人嘅專利呢?
邊位有錢人會搭廉航
森美都搭hkexpress 啦
重點係都係搭飛機啫
坐廉航都係扮有錢?
係咪要利申:不是扮有錢 先得呀?
影張相都要俾人話扮有錢
睇嚟連登仔啲ig係冇物質存在
有Starbuck又扮有錢
有機票又扮有錢
有車有錶都係扮有錢
自卑心作祟

佢自己都識講邊位有錢人搭廉航
咁無有錢人搭
我走去搭 又點會係扮有錢人呢
我眼見公屋富戶都唔知有幾多
閪女人
日撚日話自己去過邊飲過咩酒 開支酒幾多千
日日話d朋友點點點 又渣咩車好巴閉 不過架車唔係佢
日日話買咩袋又萬幾蚊個 但睇來來去去都係果個
又話去過好多次旅行 咩日本但數返其實只係去過一兩次
跟本樓主連咩叫扮有錢都唔識分
ifanboy,差唔多用晒成份糧買部m額機就自我感覺良好
唔知佢受完未?

有同事分3年供隻最入門嘅撈,問佢點解要買,佢話準時,我話用電子錶仲準啦,佢係都話電子錶要換電,一換就壞,死都唔認虛榮

跟住第一次去歐洲,又死都要用幾皮野坐biz,但全程住hostel同airbnb。返黎又要哂命biz點點點豪。

去歐洲又要扮blue blood去睇opera同orchestra,但明明無聽開。

全公司都知佢係公屋仔,唔知扮黎做乜。
幾時開始買電話會係一炮過 pay cash?
話買樓分期係肉酸果啲肯撚定中三以下嘅小朋友
如果廿幾歲仲講呢句就係on9仔
關比唔比cash事? 你碌卡/分期就唔洗錢唔洗找數? 重點係講緊比錢買/供部爛鬼電話扮有錢自我感覺良好好柒呀
邊個黎
起碼有錢過班公屋仔公屋妹
人地租樓比幾錢租班公屋仔公屋妹比幾錢租呀
成班連登仔乜9都話扮有錢
出business/first class唔有錢咩叫做有錢
唔知business/first class好似人人都坐到咁
人人都坐到 就唔會economy 百9幾個位啦
坐到就緊係晒下命啦又唔係成日都坐到 on99
rimora 霍公子咁撚出名都唔識,呢條友都可算係扮有錢人既人辦。

https://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=4669702&highlight_id=0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞