有冇90-93嘅巴絲入黎吹下水

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
點解個天咁唔公平, 我肥矮毒柒都齊曬
仲要中1001

做乜俾膠
就黎又
就黎又到農曆新年
湯湯
湯湯

寶寶
就黎又到農曆新年

新年都冇野做
就黎又到農曆新年

乜人都唔駛探
就黎又到農曆新年

新年都冇野做

要拜年
終於開新post
Me 一開post 就靚曬
Me 一開post 就靜曬
天氣差到濕疹番黎
感冒永遠好得9成
睇唔到原來開左新post

exact7ly,佢成日覺得自己答既係最好架啦..講真一句說話只要語氣唔同,用字唔同,加上對方接唔接受你句野都已經可以出到唔同效果,你個陣奶野唔代表其他人會囉

好似我個西同事咁成日話自己以前做過roundtable,搞好多event, '唔可以點點點架,我以前做roundtable一定要點點點,否則會比人屌'
第1 ou同roundtable搞event既practice同size已經好大分別,roundtable梗係講排場,大學你講乜排場,最緊要係個talk內容好姐
你新黎一兩日已經係度當自己係老手咁樣,你係出面有經驗唔代表係呢度都一定work架大佬,自己新黎又唔聽下人講

呢d都係ou文化呀,個陣新sem時間表同上一個sem成績都未出就已經寄左信黎叫你交學費啦hihi

話就話係政府公立
但係用私人機構個mindset 有錢都唔益你d員工
就黎又到農曆新年

新年都冇野做

要拜年

逗下利是賣下笑囉

exact7ly,佢成日覺得自己答既係最好架啦..講真一句說話只要語氣唔同,用字唔同,加上對方接唔接受你句野都已經可以出到唔同效果,你個陣奶野唔代表其他人會囉

好似我個西同事咁成日話自己以前做過roundtable,搞好多event, '唔可以點點點架,我以前做roundtable一定要點點點,否則會比人屌'
第1 ou同roundtable搞event既practice同size已經好大分別,roundtable梗係講排場,大學你講乜排場,最緊要係個talk內容好姐
你新黎一兩日已經係度當自己係老手咁樣,你係出面有經驗唔代表係呢度都一定work架大佬,自己新黎又唔聽下人講

喂咁岩既,公司個19會計都係咁架喎,成日用舊公司個套,又唔見佢死返去做喎。上年有次打8號波,都預左會放假,但我又請左a leave, 咁我就取消個假架啦。佢話佢舊公司請左就係請左唔會因為8號波取消個假。dklm, 我而家係打之前取消唔係打左先取消喎。佢真係食屎返工

呢d都係ou文化呀,個陣新sem時間表同上一個sem成績都未出就已經寄左信黎叫你交學費啦hihi

話就話係政府公立

係呀。運作就係官僚,講錢就係私人

話就話係政府公立

最仆街係呢d
攞政府資助但批錢就勁嚴格
但d 程序又煩過鬼,搞到小小野都要搞勁耐先做完
有d budget明明寫到明只可以用黎請人,唔用盡都唔可以有其他用途,即係徙左
但佢寧願壓人價都唔比足,好似我個位明明有21k max. 佢比14我,多左7k唔用

喂咁岩既,公司個19會計都係咁架喎,成日用舊公司個套,又唔見佢死返去做喎。上年有次打8號波,都預左會放假,但我又請左a leave, 咁我就取消個假架啦。佢話佢舊公司請左就係請左唔會因為8號波取消個假。dklm, 我而家係打之前取消唔係打左先取消喎。佢真係食屎返工

咁佢又過黎做?唔留低?
好似我個西同事咁,日日講roundtable,屌咁你做得幾個月又走?) (佢2015 fg)

咁佢又過黎做?唔留低?
好似我個西同事咁,日日講roundtable,屌咁你做得幾個月又走?) (佢2015 fg)[/quote]
最搞笑係佢話自己有16k既job(話唔係自己想學既野) /2x k既job(老細助手要四圍飛,佢唔想)唔要,走黎做呢份13k既19admin工,話想識多d prof到時佢地可能會請佢做ra
ou邊有fund請ra呀,最多咪請student helper
又話自己有經驗,無理由人工低過fg(我),如果係咁唔應該請個fg 做po (寫就寫po其實多佢一k only,但做既野一樣)
最搞笑係我轉個頭quit撚左,佢自己做哂2個人既workload,我仲要好快搵到份真ra
呢d人好on9,你咁樣走去做低過fg人工既野,無人迫你你自己攞黎,又係度唔gur人,但係做完一年之後出去搵工人地咪based on 呢份工當係你最高既work exp, 咁即係同得一年經驗無分別

話就話係政府公立

最仆街係呢d
攞政府資助但批錢就勁嚴格
但d 程序又煩過鬼,搞到小小野都要搞勁耐先做完
有d budget明明寫到明只可以用黎請人,唔用盡都唔可以有其他用途,即係徙左
但佢寧願壓人價都唔比足,好似我個位明明有21k max. 佢比14我,多左7k唔用

咁其他個d拎黎做咩? 請多個人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞