有冇90-93嘅巴絲入黎吹下水

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

呢d都係ou文化呀,個陣新sem時間表同上一個sem成績都未出就已經寄左信黎叫你交學費啦hihi

話就話係政府公立
但係用私人機構個mindset 有錢都唔益你d員工

係呀。運作就係官僚,講錢就係私人

最仆街係呢d
攞政府資助但批錢就勁嚴格
但d 程序又煩過鬼,搞到小小野都要搞勁耐先做完
有d budget明明寫到明只可以用黎請人,唔用盡都唔可以有其他用途,即係徙左
但佢寧願壓人價都唔比足,好似我個位明明有21k max. 佢比14我,多左7k唔用

咁其他個d拎黎做咩? 請多個人?

唔用都唔益你
但係因為咁搞到應該有唔少有exp既candidate有offer都reject
徙自己時間又徙人時間
我個時第1round interview去旅行無去到,幾個月之後叫番我in,即係第1round無人肯做啦(ea都有同我講第1batch可能無suitable既人,所以叫我in第2batch)
西人黎之前原本有2個排名高d既女,一個見人工低reject左,另一個就做左一日走左
,之後先叫佢黎

睇黎ou都唔係好好做...之前我重send 左cv去

但我知港大同polyu都係唔好
係唔係U嘅機構或者大專院校已經差開

但應該好`過我而家呢度

8大點都好過公大啦..
不過我做過admin覺得好無聊唔想做鳥

我只係想搵份工唔使成日坐office,有時可以攪下活動呀,有d戶外野做下 有d咩工係咁既性質

中小學 社工

但我唔係讀社工出身

我知
無理由話老人中心

老人中心唔好....比起補習更加要有耐性

shit&piss

除左呢樣之外,細路仔易控制D,唔係咁識投訴

呢d都係ou文化呀,個陣新sem時間表同上一個sem成績都未出就已經寄左信黎叫你交學費啦hihi

話就話係政府公立

最仆街係呢d
有d budget明明寫到明只可以用黎請人,唔用盡都唔可以有其他用途,即係徙左
但佢寧願壓人價都唔比足,好似我個位明明有21k max. 佢比14我,多左7k唔用

唔用都唔益你
但係因為咁搞到應該有唔少有exp既candidate有offer都reject
徙自己時間又徙人時間
我個時第1round interview去旅行無去到,幾個月之後叫番我in,即係第1round無人肯做啦(ea都有同我講第1batch可能無suitable既人,所以叫我in第2batch)
西人黎之前原本有2個排名高d既女,一個見人工低reject左,另一個就做左一日走左
,之後先叫佢黎

但應該好`過我而家呢度

8大點都好過公大啦..

我只係想搵份工唔使成日坐office,有時可以攪下活動呀,有d戶外野做下 有d咩工係咁既性質

機構D 萬能打雜, 我大家姐咪係果D

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

我呢度已經HEA到每日都係玩電腦.....其實有時都覺得好浪費時間

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

我呢度已經HEA到每日都係玩電腦.....其實有時都覺得好浪費時間

私人公司有D event 位既

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

我有睇過,佢地大多數要係讀marketing, event management或者communication出黎既人..但我3樣都唔係

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

我有睇過,佢地大多數要係讀marketing, event management或者communication出黎既人..但我3樣都唔係

係呀,pr個d,不過好撚chur,瘋狂ot,ou d pr日日都8 9點收工
屌,點解啲老闆咁鐘意臨收工先比野人做架

佢俾之前我走咗啦
湯神開post

佢俾之前我走咗啦

而家我等緊佢
都唔知要等到幾時

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

係呀,pr個d,不過好撚chur,瘋狂ot,ou d pr日日都8 9點收工

ou PR有咩要做 r sponsor?

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

ou PR有咩要做 r sponsor?

答記者問題?

新年都冇野做

要拜年

逗下利是賣下笑囉

唔想賣笑嘛
講真 唔係一年一次見下面的話 都冇咩興趣拜年
湯神
湯神

做咩
湯神

有神

新年都冇野做

要拜年

逗下利是賣下笑囉

唔想賣笑嘛
講真 唔係一年一次見下面的話 都冇咩興趣拜年

好彩我唔使
湯神

有神

我係肥矮毒柒
湯神

有神

我係肥矮毒柒

圖呢
湯神

有神

我係肥矮毒柒

圖呢

湯神

有神

我係肥矮毒柒

圖呢

話就話係政府公立

最仆街係呢d

唔用都唔益你
徙自己時間又徙人時間
,之後先叫佢黎

但應該好`過我而家呢度

8大點都好過公大啦..

好唔好pay先

咪又係皮幾野好鬼hea

我上一份工開自己email都比人吊
湯神

有神

我係肥矮毒柒

圖呢

柯南

柯南

70%似,重有30%似福山雅治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞