澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
但所幸嘅係就算紅P都申請得international licence (好似係)
有冇人已經收到UNSW college interview?
想問下有冇Adelaide tg group?
2月到埗
一個人黎exchange 人生路不熟
點解會揀去ADL[img]assets/faces/lm2/donno.gif[/img]

歐洲offer 比人reject 左
果時報左間澳洲 之後先知係喺Adelaide
巴打你喺ADL果邊讀書?
ching讀邊間學校?

University of south Australia
嚟緊 Suncorp stadium有澳洲對韓國
有冇人有興趣睇
咩科呀ching 有tg group

利申:ADL JJ
咩U?
想問下有澳洲visa去英國買嘢有冇得退稅
有澳洲visa同你去英國買野有咩關係
都係得幾間可以讀姐 unsw
其實Monash既econometrics department係世界數一數二, 因為唔係好多大學有獨立一個econometrics既department
聽講department好多Bayesian, research都算係frontier

UQ ECON其實都幾出名, 尤其micro theory
以為係unisa 咁就可以識多個新朋友姐
想問下有冇Adelaide tg group?
2月到埗
一個人黎exchange 人生路不熟
點解會揀去ADL[img]assets/faces/lm2/donno.gif[/img]

歐洲offer 比人reject 左
果時報左間澳洲 之後先知係喺Adelaide
巴打你喺ADL果邊讀書?
ching讀邊間學校?

University of south Australia
咩科呀ching 有tg group

利申:ADL JJ

Engine

巴打你uni of ADL?可唔可以入谷
Unisa之前有考慮過但有frd讀緊同一科話唔係咁好 咪入unsw
加油大家!係melb已經做緊野 排緊技術移民隊 但想搵錢真心翻香港 出路多好多

Monash com/econ grad
Master teaching early childhood搞移民!
有冇黎緊3月unimelb 開學?
利申:dvm
因為大部分人都是去讀 accounting, finance, business, management, economic, actuarial studies, marketing
比較少人單讀 economic一個 major
econometrics一科太 narrow無可能三年都 focus係呢個 area

英國好多大學都有 economic讀 但不包括在商科
揸過乜嘢飛機?
學校基本上都係俾揸da40咋 但出去自費玩有揸過下其他嘅
咁學校嗰架難唔難揸?
我都仲喺學習階段 覺得還好啦都易上手嘅
巴打有興趣過嚟學?
巴打原校bscience 上?
Management marketing 都叫做多香港人讀
去到澳洲都唔係讀呢啲垃圾科啦係咪啊
澳洲都有好幾間經濟科都唔係放響商學院度例如悉尼大學
my point is 無咩香港人會讀 bachelor of economic 呢種 pure economics.... 多人簡嘅係 bachelor of commerce and then major in economic and something

好多大學計商科好唔好都唔會計上 economic
因為有啲大學嘅 deparment of economic 係under faculty of business rather than faculty of arts or social science
有啊 你控制個yoke嗰陣呢
會唔會好似sim咁樣係咁喺度震?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞