澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
唔知呀樓上有人話開
MRes唔accept 三年制bachelors degree
我諗 depends on uni
英國有兩三間大學真係唔受
一係你直接 send email去問下你想入個幾間?
但太 top嘅話就算受 都應該要幾高分下
加油
USyd
commbank netbank係咪收左皮?
係乜
我有hons 都只係報左英國G5 嘅MSc
你讀完 honour program 唔係可以升 PhD咩
urbanest 好貴
最盡接受到400 一星期
同埋想要單人房
Darlington house啦
有自己房
不過乾唔乾淨就要睇你有乜housemates
你老死一共讀過咩 bachelor, honour program, mphill, Oxford PhD ?
Melbourne 35x學校附近可以有間 unilodge one bedrooms apartment
Sydney應該可以400有一間
75-80就讀得我老師講! Depends 嗰年幾多人報
你諗下如果攞到85分啲人去晒投資銀行跨國公司甚至係big4 consultant啦
除非攞到呢啲分數嘅人想做教授啦如果唔係都冇乜必要繼續讀落去
佢個 bachelor係咪 with honour
好像見過 USYD UNSW 有呢種 ?
Oxford PhD
Hon grad 申請g5 都會有難度?
你唔係悉尼大學咩
住緊 Unilodge Park Central 都住得幾開心
都岩嘅 好睇每年情況
但unimelb 一年得一次 entry
門檻可以高啲 六月畢業個班都要等到下年先可以報
每間 U都唔同
有野想請教 黎緊2月過澳洲讀書
有冇人 係UQT/UnSA 讀緊 med lab
想知如果翻香港做野難唔難 感謝🙏
嚟緊去adelaide讀cs 嗰頭係唔係好撚悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞