澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
LM
UQ Bachelor of Arts major Anthropology好
定 Bachelor of Social Science major Development好?

自己個人就想讀人類學
但係社會科學實用啲
諗住sem 1讀左人類學睇吓啱唔啱我先再睇下有冇得trans

想問上面嗰兩科有冇人讀緊
我唔係Anthropology, 不過係Archaeology
我個人覺得依兩科乞食科入面考古算無咁乞食

興趣姐 搵食就算 純粹驚難過exam 唔知易唔易過
Btw考古有幾多人讀

Dse得18分 9月要去悉尼大學讀high achievers preparation programme

有無ching知難唔難讀
lm
Perth LM
UQ Bachelor of Arts major Anthropology好
定 Bachelor of Social Science major Development好?

自己個人就想讀人類學
但係社會科學實用啲
諗住sem 1讀左人類學睇吓啱唔啱我先再睇下有冇得trans

我唔係Anthropology, 不過係Archaeology

Btw考古有幾多人讀

Wa真係好少人 淆淆地 希望讀得成

自己個人就想讀人類學
但係社會科學實用啲

Btw考古有幾多人讀

Wa真係好少人 淆淆地 希望讀得成

係香港讀完u想去澳洲讀master轉行
有冇Mordialloc巴打
有冇Adelaide巴絲
下年係Adelaide 讀master LM
Adelaide 讀碩士
讀咩先
讀咩?
UNSW留名
有無Sydney 既朋友
理科jj準備去澳洲讀foundation
邊間嘅foundation比較好同最易轉去其他u?
大學讀咩科諗極都諗唔到
同埋見foundation可以揀4個月,可以慳返一筆,但對於想拎高分啲,希望上到85分,係咪唔建議?
希望有人答
自己比較想喺Brisbane/melb讀
以前讀過 unsw 4個月嘅foundation, 因為本身無M1/M2 底,maths 有 calculus 我要狂操先識做。其他科都教得好快,感覺係好chur。但係我最後成績都ok,只要努力讀書我諗應該都ok嘅。(雖然我都見過人讀唔掂要轉一年嘅foundation)
Unsw founda 啱啱考完試 覺得會温書就一定入到
本身85分以上難唔難拎
睇你本身中學底如何,如果係英中讀理科,成績唔太差都應該得嘅。
呢邊foundation 考試容易過DSE,考啲嘢straight forward啲唔似香港啲題目成日陰人。基本上有讀書做佢俾嘅sample paper就ok。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞