澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
佢係冇話可以計返做GPA
因為好似同4分制有啲分別
當你畢業申請master嘅時候H2a就係upper second while H2b就係lower second咁

add oil
佢哋叫支那人唔係叫內地人
aud should be fine la
At least 21
點解唔揀UNSW ?
97.XXX
其實好似真係一樣

不過如果雞得好離譜嘅大學就唔同講法
70%-75%
INTERNATIONAL STUDENT 65%或者可能都唔使都可能轉到
學費俾個咁多正常都寬鬆啲我估
如果 third class可以轉 校名仲洗要 ?
唔信你可以 Google下 好多要75%
佢degree 轉degree 65% 應該夠
即使如果apply master 學校都淨係要求你degree65分就已經過到requirment
https://www.business.unsw.edu.au/degrees-courses/postgraduate/masters/professional-accounting#Entry-requirements
Alternative entry 都係講緊60-54分雖然佢唔擔保你一定入到
(Uni of mel 網站冇寫明要幾多分所以我用Unsw)
同埋其實澳洲啲學校或者鬼佬其實都唔會話太care 你邊一間大學畢業?當然如果去到new England 嗰啲學校去uni of mel收分方面當然要高啲啦
不過如果佢係monash嘅話通常應該65分到OK
求相認 final year mechatronics
unimelb master of management起碼要70%先有資格申請
有人rmit 70%去左umel
咩科? 你可以繼續相信65% 轉到入 unimelb
Commerce
有冇UNSW?
讀咩科
2019 USyd master
Unsw🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
下年2月UQ。有冇同學同師兄師姐想認識下?
有無Brisbane tg group?!
有冇newcastle巴打講下有咩要留意
2018 93 就入到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞