澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
一般黎講幾近,我見個網有得俾你睇住個度同大學個距離幾遠
好 唔該哂
下年去UQ讀地理
有無巴絲知道international house好唔好住
定係有其他更好嘅推介
Unsw 喺central station 出面巴士站有專車答 大把人都係咁返學所以唔駛擔心 1st year基本上應該有宿住嘅可能只係上一批租約未完未搬出姐
咁請問架巴士係學校專車定還是要俾錢?
要俾錢架 巴司公司開專線俾unsw 不過見好多人博見到咪唔俾囉 俾人捉到咪拍返卡
唔該哂 因為驚住嗰邊來回車費會好貴
咁好老實講 澳洲車費我諗算貴嘅但仲可以接受 外國交通基本上係佔你生活費一部分 食你仲可以揾位慳
雖然我冇住宿但我覺得住kensington 其實都冇話好好 住central可能仲好d 咁
不過見人見智 如果你3年都係campus上咁揀kensington無可口非
唔該哂 咁長盡解釋
冇事 我温書温到好悶嚟答下問題
有冇Ching 知道 UNSW foundation 或者 UOA foundation 有冇伏?大概嘅學習程度係去到邊?
International house 會比自己出面住貴 反學係近但附近乜都無
自己出面住去其他地方交通會方便啲
UNSW accommodation 你又知咁快full?
兩日前先派interview炸喎
Accommodation 未知full未 係未有通知姐villages就應該full哂 所以我純粹驚冇地方住
係好貴,包食要五百幾aud一星期
出面住有咩地方推介?
我見有好多approved providers 但係驚中伏
你唔講咩科 foundation都有幾個長短course 你就咁問鬼有人答到你咩
其實點解咁多人會嚟澳洲讀commerce?
以前讀UNSW,commerce基本上差唔多全班都係香港人...
讀完基本上唔夠分搞移民,返到香港又唔會特別易搵工,其實係咩心態
你under 18?

有興趣Tg 傾?
https://t.me/kaywyak
我都係下年去UQ
Book咗附近嘅student accommodation
要book就快 已經full full地
點解會唔夠分?
唔喺demand list所以冇分加,就算讀埋master都好似唔夠分...
有冇巴打讀緊commerce有計過自己夠唔夠分?
Sor 我講緊 UNSW 或者 UOA 8至9個月嗰款foundation course
入面淨係讀英 數 Phy Chem
跟住如果夠分可以直入想入嘅科
Foundation好簡單 同讀中六一樣 可以伏得去邊?
好心就咪教人搭車唔比錢啦
乜鬼嘢價值觀嚟
不過下年應該開通架tram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞