澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
準備去Taylor’s college讀HAPP 上usyd
有無ching建議應該揀邊啲容易啲嘅選修科讀
同埋無M2底係咪唔好take advanced maths?
借朋友acct一問
如果Ust bba 2nd low 想入unimelb master of management (HR) 有冇機
其實6月頭已經apply左 到依家都冇消息
上網睇竟然有人試過30星期先有消息
unimelb處理速度慢係好正常 2nd low 有機會
只要唔係岩岩夠分 因為unimelb收自己學生都係2nd low
唉岩岩收到rej letter 話我academic result below standard
依家轉戰 Monash
定係會再難入d 聽聞monash business 仲好過 Melbourne u
巴打知唔知 Monash HR master 同 project management master 邊個好d?
我對佢個project management 唔係好了解 見佢擺係information system 入面 係咪讀得tech d?
Monash business比 unimelb business好?
起碼排係 UNSW USYD後面
應該比 UQ好
想問下asso grad gpa 3.2 major in humanities ielts 7
想入返8大讀humanities/social science 會唔會有啲難度
唔該晒大家
我之前都係asso grad
cGPA 2.9幾入左UQ 同humanities有關既科

利申 local+已經係幾年前既事 唔知近年收生要求有無變
各位你地好
想問下有冇人讀murdoch 獸醫
我有animal science offer 想問trans過去難唔難
我已經做左幾年野 都成26
如果辭職過去 trans 唔到就乜都冇
好難決擇:(
未開學入唔入得
lm 巴打出年2月開學?
唔係啊
你係?
鐘意就入
入黎識下朋友
應該冇問題 好似收2.7 + IELTS 6.5
我係出年開學
讀咩啊?
commu
usyd 撚報學校hall 幾時會收到通知
deakin有無tg group?
unisa有冇tg group讀果科識唔到朋友
melb有無tg gp
想問下有冇人有興趣去睇Melbourne cup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞