澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
算數啦 唔好講UNSW 而家基本上讀得business就預左全班8成都係內地人
香唔香港澳唔澳洲根本無分別
我冇教人唔俾錢喎 我自己撘親都俾足嘅 只係見到好多鬼佬同大陸人都唔俾提下咋
我哋香港人要團結啊
Btw unsw返香港容易搵工
Accounting
嗰陣時應該容易移民好多
佢哋係支那人啊我屌你老母
內你老母地人呀
UNSW就唔建議住咁遠,成日塞車好煩。
問多一句
因為小弟不才DSE唔夠分直入想讀嘅科
依家係香港讀緊乞食科yr1 (ps 想quit)
如果我想讀放射治療或者視光師
去澳洲讀foundation係唔係比較好嘅選擇
因為我驚我個風險好大
Ching讀緊咩科
澳洲視光師要求好高 好難讀 讀foundation都要top嘅成績先讀到
因為前題係我要讀一年foundation
同埋放宜家3大乞食科
所以我都諗緊搏唔搏得過
棄*
嗰陣讀書有fd讀commerce,佢話讀commerce嗰D大部份都係唔知自己畢咗業想做乜,求求其其讀個Degree再返香港是但搵份工
accounting好似仲喺demand list喎,不過難搵工就真
80point
英國 商科 undergraduate都係得幾間大學
可以同 unimelb unsw usyd 比較
5間左右

如果係澳洲讀commerce除左上面果3間 基本上用uk top 20無咩分別

利申 unimelb commerce
我都係quit 三大垃圾科,二月monash OT
輕輕一推
博唔過
但係我諗緊三大出泥都係乞食
我同你嘅諗法一樣,所以咪決定過澳洲
Where is Monash
如果係咁你不如考慮下唔好讀醫療科囉仲有好多俾人揀 demand list上面有嘅咁仲可以諗下搞移民
Monash 咪同 Queensland, ANU 排一齊囉
單計商科
west Australia同 Adelaide 已經被拋離
都係 top 20 range
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞