澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
黎緊brisbane個熊貓音樂節有冇人會去
咩黎
交通閪 我之後會住southbank St lucia上堂 我見有15分鐘巴士 會唔會唔掂? 冇諗過要揸車
Animal Science
Gatton嗰邊上堂
噢 我係st lucia
之前去toowoomba玩果陣途中經過Gatton 附近全部都係農場
好似連人影都唔多見 好靜
咁聽落唔錯 我都係想專心讀書 對少啲人 對多啲動物

Gatton人
巴打諗住住hall定出面住?
住hall啦 有無介紹 或者有無咩大伏

住hall最伏都係佢d meals好難食 你自己煮ok的話可以apply有kitchen嗰d房 其他hall都有得係common room煮 不過d鬼用到好亂不了
同埋住hall就一定冇出面咁平 不過就唔洗諗交通 (正常冇車都唔建議住出面 因為交通真係好閪)
交通閪 我之後會住southbank St lucia上堂 我見有15分鐘巴士 會唔會唔掂? 冇諗過要揸車

講緊Gatton campus
冇錢就唔好去外國讀書
尤其澳洲學費生活費咁貴嘅地方
鄉下地方 Anu留名 想問下有有to group可以方便分享資訊
鄉下地方 Anu留名 想問下 有冇tg group可以方便分享資訊
搭錯線 sorry
澳洲係得學費貴 如果喺香港都要交租嘅話 澳洲生活費唔會貴過香港
有諗過去澳洲讀master(finance/llm),想問澳洲八大defer rate高唔高,正正常常係咪都畢到業?
Usyd arch
想問呢你知唔知 usyd arch 應唔應該讀多一年 honour 先再讀master ?
Extremely high especially in Usyd Unsw update mel etc
易入難出
求adelaide tg人生路不熟
有冇Canberra tg group?
而到個個都好似八大
有冇非八大嘅ching
有冇人住過usyd附近果個usyd village?
感覺如何啊?
布里斯本Brisbane G大揮手區^_^

Year 2 commerce
有冇人知dse分數點轉atar個分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞