澳洲留學生討論區 3

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇unsw jj 知唔知個conditional offer通常last幾耐
讀咩科搵錢好啲?通常翻香港定澳洲留係?foundation博翻去year2有無話幾多%上翻去
以我所知 foundation 係無得直入year2
Foundation好似只可以升year 1
好似冇話幾時Due 總之你讀嗰科d位full哂就冇 你個offer就當廢咗 先交錢先得咁 所以你喺收到offer就盡快完成埋個condition 交埋6000留位費
甘如果去上英文班 會唔會個英文班都未上完 d位就full哂
上英文course 真係冇聽聞會full,有聽過話同foundation 嗰d 一齊上, 因為讀course 要早d開學要同UNSWIL報名 所以都係盡快啦
啱啱睇2019 English entry course 原來有三個course 可以揀 唔同價錢唔同duration 睇你英文程度嚟決定
唔該哂 想再問如果我十月中考IELTS 大約十月尾派成績 甘樣算唔算遲 我二月中先開學
你讀咩科先?
Bcom
Bcom好多大陸人讀 local都有一堆 我就覺得早d考會安全d
點樣先會唔批你?
佢係咪有個課程係可以上翻year2架
你指d咩課程?好似english entry course嗰d? 冇
連tran u 都要由year 1讀返起foundation點會俾year 2??
有無Brisbane朋友仔
同埋 想問有無brisbane tg group
讀緊uts architecture diploma
有無巴打試過成功 報到usyd?
當初無選擇先要讀uts Insearch diploma
聽過monash diploma轉到mel u
唔知非八大既diploma得唔得
但係都聽過有人uts轉到去unsw
citizens係最好可以申請loan讀
但無得讀foundation 唯有讀uts diploma
已經好努力6/7 gpa

Btw有無Sydney tg group
真係有啲悶syd
有興趣
https://t.me/gogo0209
然後我開個gp
想問巴打當時點申請jackomos hall? 係咪要填份NRAS嘅form?
留tg再搵你?
diploma可以入翻 year 2
foundation入 year 1 only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞