【少甜異色愛情推理】一打開門就見到條女磨檯角

609 回覆
61 Like 10 Dislike
新讀者留名~快啲完咗佢啦~~
利申我遲啲都想做ocamp組老母

我嚟緊要做搞果個添

又慘豬咗啲 等絲打安慰下you啦
棄故 完

唔好啊
push
棄故 完

唔好啊

我驚我個孫都冇得睇
**

「好,咁而家男嘅過嚟猜包剪揼先。」我拍拍手叫道。

現在是上午十一時,我們剛剛完成了北角的任務,來到了將軍澳的Popcorn。

「真係要做啊?」一個比較內向的組仔問道。

「人一世物一世,唔撚驚啦屌。」我拍了拍他的心口說道。

我們六個男生集合在一起。

「深呼吸。」我說。

「包!剪!揼!」

下一秒,輸家出現了。

我們全部都出了剪,只有Ken出了包。

「我屌吖!」他大叫道。

「安心上路啦。」我推了他一下。

他要去的,是一間胸圍店。

他走進去之後,我們馬上拿起手機拍片。

「我想問下有無啱我size嘅bra啊?」他說,然後馬上逃了出來。

我們都笑得很開心。

開心到,讓我幾乎忘記了那個遊戲。
**

「喂返工喇。」枱娘輕輕拍了拍我說。

我們剛剛到了黃竹坑。

「食屎啦今日都唔係Show day。」我回應道。

這時候,枱娘的電話震了一下。

她拿了起來,一看,是狼人group。

「天一光,村民便發現了 黑警萬歲 的屍體,距離投票還有一小時。」

這個信息提醒了我們,遊戲正式開始了。
I want to play a game with you
**

「遲到喇Tony!」鄰組的組爸對我地恥笑道。「去咗天水圍吖哈哈哈哈哈!」

好想打死他。

「好喇好喇坐低先,最後一組都終於返咗嚟喇。」聽到超級大英俊的說話,我們馬上坐下。「咁我地而家開始喇。歡迎嚟到西貢青協,嚟緊呢三日我地就會喺呢到相親相愛架喇。」

「相愛相愛喎!」我笑著向組仔女們說。「大家記住喇。」

我這樣說,是因為有一對組仔女疑似差不多要拍拖了。

女的那個一聽,紅都臉了起來。

「好而家介紹一下陣間會玩D咩先。」英俊他按了一下手中的電子筆,把簡報打開。

這時,大屏幕上出現了我們意想不到的東西。

是一段偷拍影片。

剛剛取笑我們的那個賤組爸,把課室裏的粉筆逐一吞下。

「嘩!」這個禮堂馬上被嘈吵聲吞沒。

「佢就係黑警萬歲。」我向枱娘說道。

這時黑警萬歲站了起來,一言不發,衝出了禮堂。

禮堂裏餘下的,就只有吵鬧聲,還有我們知情者的不安。

生還人數:11人
個氣氛咁撚恐怖
遲d會唔會出人命?
吞粉筆?!
有無聽過異食癖?
留名
新讀者留名
lm 睇黎作者用晒身邊啲朋友做藍本喎
lm 睇黎作者用晒身邊啲朋友做藍本喎

勿起底
有D野想後悔都後悔唔到
有D野想後悔都後悔唔到

睇嚟你有秘密被公諸於世……
有D野想後悔都後悔唔到

睇嚟你有秘密被公諸於世……

不要再說了
**

到了飯堂門口,看到枱娘正靠在門邊,等待著我。

「傾埋D野先返入去啦。」她說。

「都好。」

我們走到附近的椅子,坐了下來。

「而家個group咩情況?」

「唔知咩事,到而家都未有得投票囉,頭先明明話咗有得投。」

沒錯,剛才在黃竹坑的時候,狼人bot就已經說過「距離投票還有一小時」。

「可能係bug咗掛。」我笑道。「俾我睇下部手機。」

到了現在,仍然沒有人說話。

我想是因為過於害怕吧!

平日玩狼人,即使輸掉也沒有後果,你想怎樣玩就怎樣玩。

但這次不同,一旦輸掉,你一直隱藏著的秘密就會被公開。

只要一說話,就可能會被人當成狼人。

一旦失言,就會輸掉。

突然,她的手機震了一下。

「你睇邊個唔順眼,想投撚死佢呢?」

是狼人bot。

「不如投我啦。」

有一個叫 Radio Head 的人打破了群組裏的沈默。
唔通條友係皮匠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞