【少甜異色愛情推理】一打開門就見到條女磨檯角

609 回覆
61 Like 10 Dislike
無人生還
**

旅程還餘下一天。

今天我沒有跟他們一起,而是獨自一人在街頭散步。

我由天神橋筋六丁目,我們住的地方開始走。

現在是早上八時,我隨便走進了附近一間要立食的小店叫了個咖哩烏冬。

我很喜歡日式咖哩,辣中帶甜。

填飽了肚子後,我便開始旅程。

走著走著,發現日本人跟香港人表面上沒有太大差別。

要上班的,就忙碌地夾著公事包上班。要上學的,就跟同學三五成群入進地鐵站。

拓也先生也跟天使一樣。

走了大概二十分鐘,我又回到梅田了。

看到NU茶屋町的6樓有Tower Records,我便走了進去。

Tower Records是日本的一間連鎖唱片店,兩年前我也曾經在東京的店裏買過CD,還申請了一張會員卡。

那時候,我還以為能跟當時的女朋友繼續下去,直到永遠。

看到了SEKAI NO OWARI的專輯,我又想起了一切的開端。

我離開後,走到了阪急三番街。

我到了Village Vanguard下面的水豚君專門店,想買一隻那天看中的超大水豚君。

但是,已經沒有貨了。

算吧!人生無常。

「Tony,如果有個制,你禁咗落去,你嘅人生會由頭嚟過,你會唔會禁啊?」

我突然想起了雅澄她之前問過我的問題。

「當然唔會啦!」

我曾經這樣回答。

現在我的答案也是一樣。

第五章 少年少女東遊記 完

下一章 無人生還

人有兩種,
會按下去的人同不會按下去的人。
**

旅程還餘下一天。

今天我沒有跟他們一起,而是獨自一人在街頭散步。

我由天神橋筋六丁目,我們住的地方開始走。

現在是早上八時,我隨便走進了附近一間要立食的小店叫了個咖哩烏冬。

我很喜歡日式咖哩,辣中帶甜。

填飽了肚子後,我便開始旅程。

走著走著,發現日本人跟香港人表面上沒有太大差別。

要上班的,就忙碌地夾著公事包上班。要上學的,就跟同學三五成群入進地鐵站。

拓也先生也跟天使一樣。

走了大概二十分鐘,我又回到梅田了。

看到NU茶屋町的6樓有Tower Records,我便走了進去。

Tower Records是日本的一間連鎖唱片店,兩年前我也曾經在東京的店裏買過CD,還申請了一張會員卡。

那時候,我還以為能跟當時的女朋友繼續下去,直到永遠。

看到了SEKAI NO OWARI的專輯,我又想起了一切的開端。

我離開後,走到了阪急三番街。

我到了Village Vanguard下面的水豚君專門店,想買一隻那天看中的超大水豚君。

但是,已經沒有貨了。

算吧!人生無常。

「Tony,如果有個制,你禁咗落去,你嘅人生會由頭嚟過,你會唔會禁啊?」

我突然想起了雅澄她之前問過我的問題。

「當然唔會啦!」

我曾經這樣回答。

現在我的答案也是一樣。

第五章 少年少女東遊記 完

下一章 無人生還

人有兩種,
會按下去的人同不會按下去的人。

有時d野……
Second chance
Same mistakes
今次無完你老母?
今次無完你老母?

Btw無咪應該開新post?
Btw咪應該開新post?
等咗好耐啦
文呢?!
應該出新文
檯角都磨爛埋
仲唔出文
檯角都磨爛埋
仲唔出文

檯角都磨得爛 你都幾大食wor
樓主唔寫啦?
樓主唔寫啦?

寫緊
快啲出文啦

置中

推推先
樓主加油
等咗好耐啦
樓主唔寫啦?

寫緊

你寫左足足一日啦喎
lm
快啲出文啦
成個星期啦....
仲未有文架
第六章 無人生還

「就係因為係佢book Airbnb?」枱娘抬頭問道。

我點了點頭,繼續前行。

「喂,做咩唔講野啊?頭先interview好多野講架你。」枱娘拍了拍我的手臂。「平時你會成抽野講曬出嚟個喎。」

「我唔想再諗。」我輕輕地說。「行啦,返學校開會啊。」

「啊係喎屌你,你唔講我都唔記得咗添。」

我剛才說的開會,是Ocamp的組爸組媽、Spy、helper都要出席的會議。

「本來你係咪想同佢一齊做組媽架?」她問道。

我屌你老母,識唔識睇氣氛架?
跪求輕屌

後日考日文試
第六章 無人生還

「就係因為係佢book Airbnb?」枱娘抬頭問道。

我點了點頭,繼續前行。

「喂,做咩唔講野啊?頭先interview好多野講架你。」枱娘拍了拍我的手臂。「平時你會成抽野講曬出嚟個喎。」

「我唔想再諗。」我輕輕地說。「行啦,返學校開會啊。」

「啊係喎屌你,你唔講我都唔記得咗添。」

我剛才說的開會,是Ocamp的組爸組媽、Spy、helper都要出席的會議。

「本來你係咪想同佢一齊做組媽架?」她問道。

我屌你老母,識唔識睇氣氛架?

小學生作句呀?
跪求輕屌

後日考日文試

巴格!
跪求輕屌

後日考日文試

咁罰你考完一日內要一次過最小出5篇
btw, 考試加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞