【少甜異色愛情推理】一打開門就見到條女磨檯角

609 回覆
61 Like 10 Dislike
全部都係天使嘅人?!
btw 點解要爆枱娘條片?咁咪比人睇晒?
出得太慢冇乜人睇
我第一次估撚中咗
(真係成屋人都係鬼同韓仔係港式MK仔)
多謝真島哥
枱娘bb yingyingkwokispretty
枱娘bb yingyingkwokispretty

agger
新讀者+1 超級正 加速
加速加速
全速前進!
Push
加速緊
睇到live
**

「無錯,我係香港人,仲要係你同學添。」

「我估到。」我笑道。「你要偷聽我地嘅對話吖嘛。」

「果然係王柳葉。」他說。「咁你知唔知我係邊個?」

「假面。」我輕輕地吐出了這個名字。「你地今次有咩目的?」

「等等先,Tony。我唔明發生緊咩事喎。」Ken突然插嘴道。

「陣間解釋俾你聽。」我說,接著再說:「你地今次想點?」

「有時候,有D野係無原因個喎。」他說。「我地,只係想摧毀呢套道德體系。」

我沒有說話,讓他繼續說下去。

「你試下諗下,有一日,你唔著衫出街,唔會有警察拉你。你扮女人出街,唔會有人啤住你。你出街睇SM片,會變成一件好正常嘅事。」他說著說著,變得愈來愈興奮。「一切嘅秘密,都唔再係秘密。By the way,你而家知道天使係邊個未?」

我沒有回答,只時默默地望著雅澄。

但願我的推理是錯誤的。

「雅澄,對唔住。我地分開下先啦。」我在她的耳邊說出了這句話。

我沒有看她現在的樣子。

但她在用哭腔說:「唔係我。」
希望真係唔係佢
加速啊
加速啦
等得好辛苦呀~
加速
屌live 咗
加速
我信佢唔係 但係肯定有份囉
呢章就完,成個故事仲有三章就完
呢章就完,成個故事仲有三章就完

屌你咁快完
我仲想睇柳葉哥表演推理
根據偷拍夢 似係雅澄
但更想破壞道德底線嘅應該係郭xx
光明正大磨檯角佢最爽
唔通……
佢有心整個局安排柳葉跟隊
知佢有成為女人嘅慾望
覺得佢會肯加入
MK仔段話有提及「光明正大扮女人」
仲有邊個咁了解柳葉嘅潛在想法……
根據偷拍夢 似係雅澄
但更想破壞道德底線嘅應該係郭xx
光明正大磨檯角佢最爽
唔通……
佢有心整個局安排柳葉跟隊
知佢有成為女人嘅慾望
覺得佢會肯加入
MK仔段話有提及「光明正大扮女人」
仲有邊個咁了解柳葉嘅潛在想法……

世事都比你看透了
**

旅程還餘下一天。

今天我沒有跟他們一起,而是獨自一人在街頭散步。

我由天神橋筋六丁目,我們住的地方開始走。

現在是早上八時,我隨便走進了附近一間要立食的小店叫了個咖哩烏冬。

我很喜歡日式咖哩,辣中帶甜。

填飽了肚子後,我便開始旅程。

走著走著,發現日本人跟香港人表面上沒有太大差別。

要上班的,就忙碌地夾著公事包上班。要上學的,就跟同學三五成群入進地鐵站。

拓也先生也跟天使一樣。

走了大概二十分鐘,我又回到梅田了。

看到NU茶屋町的6樓有Tower Records,我便走了進去。

Tower Records是日本的一間連鎖唱片店,兩年前我也曾經在東京的店裏買過CD,還申請了一張會員卡。

那時候,我還以為能跟當時的女朋友繼續下去,直到永遠。

看到了SEKAI NO OWARI的專輯,我又想起了一切的開端。

我離開後,走到了阪急三番街。

我到了Village Vanguard下面的水豚君專門店,想買一隻那天看中的超大水豚君。

但是,已經沒有貨了。

算吧!人生無常。

「Tony,如果有個制,你禁咗落去,你嘅人生會由頭嚟過,你會唔會禁啊?」

我突然想起了雅澄她之前問過我的問題。

「當然唔會啦!」

我曾經這樣回答。

現在我的答案也是一樣。

第五章 少年少女東遊記 完

下一章 無人生還
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞