18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (7)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我都係 諗住take speed個offer算
過三唔高
4.5
點解要轉個計法
Hsmc係用4黎計 4.3 4.5都會減 好易差啲就過唔到不過好似有waiting list 2.5以下既
你自己填2.8/4.5 ?
不嬲都填4就得
想問下bu creative writing尋日send左個email話入左waiting list 咁係咪唔收
GPA 幾多?

2.48
Hkcc cgpa 3.2 社科應該點 今年報nonjupas 個陣冇做research 搞到亂報一通 應該去外國讀/讀top up/定等下年nonjupas
有無報水泡呀?
Top up SF 有無 telegram group?
冇 咩老人學全部冇報 最有望等city ais但今年又派得好高
如果真係要用4 計 都會變無2.5 咁hsmc唔洗收人
無報Edu?
有要讀5年既英文interview但冇去
唔想讀7年u
都有報hong Kong studies同global studies
但no interview
Ghks 同 ges 應該會有,無報定self fin 做後備?
本身報個陣gpa岩岩3.0x
諗住去外國算
但係呢2個sem 又好彩拉返上cgpa3.2
又想讀返ugc
等下年non jupas是咪一個好選擇? Thank you
有無人知hsmc有無written text ?
英美?
英 拎左conditional offer
讀多一年畢業
但又唔甘心
本身上年Asso 入左OU advertising design year1,而家準備year 2,想搏下polyu speed 既 applied and media arts,今日收到offer.

但又唔太知黎一科出到黎可以做咩⋯但可以早一年畢業
老啦⋯

大家覺得應唔應該接受speed 定留返ou繼續讀落去
有幾多人依家有Gcs 係手㗎 想知下

yr1
一堆想扮大學生嘅人有難了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞