18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (7)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike

起碼要讀兩科car
tran唔tran 得走LCR就要睇個人造化

可以點tran, dse lv4 , ielts 7 都要讀,反而dse lv2,3 就唔使,好反智
我本身報左珠海中文文藝創作,佢地勁濕9話30800津貼只可以係相關科目,咁我本身都有讀中文既科目(都有16credit),佢話有機會申請唔到,我問佢點解因為佢話因為你讀個科tran唔夠半成,屌好仆街
但佢仲開放報名喎
即係點
咁你可以試下既
但據聞有啲prog截左
有師兄試過8月去Speed reoffer成功
俾啲信心啦
有冇黎緊讀OU英研 non jupas year 3既人呀 ?
求相認
我同你有類似經歷,呢2年我發現我真正鐘意嘅科,於是報左同我宜家唔相關嘅科目,就算收到yr 2 sf嘅offer,我最後都放棄左 因為冇把握可以攞到個30000蚊津貼
我都有幾個ge course分數可以tran過去
如果自己唔使讀佢會唔會特別講?
同點先知自己使唔使讀
我本身報左珠海中文文藝創作,佢地勁濕9話30800津貼只可以係相關科目,咁我本身都有讀中文既科目(都有16credit),佢話有機會申請唔到,我問佢點解因為佢話因為你讀個科tran唔夠半成,屌好仆街
我同你有類似經歷,呢2年我發現我真正鐘意嘅科,於是報左同我宜家唔相關嘅科目,就算收到yr 2 sf嘅offer,我最後都放棄左 因為冇把握可以攞到個30000蚊津貼
我都有幾個ge course分數可以tran過去

咁你最後點? 我諗住top up degree 就算
提醒下大家如果唔同科又想申請30800個津貼真係要問清楚學校係點樣
如果跟住落去再冇offer就唯有gap year啦,雖然有其他top up degree offer,但始終唔係想讀嘅科目,所以我寧願等多一年再報過,不過要由yr 1讀起
dse無3322有無得申請...
1.讀完本地accredited sub-degree
2.related非八大top up
做到呢兩樣就得
巴打year幾?
係ar 大家應該有機做同學
聽日去唔去reg day
我一早reg咗 所以不了
不過我student ID都未拎
edu reg day 個timetable 9至11 係registration
咁佢email比嘅時間係9點 咁可唔可以9至11內去到
住好遠
ou psy定speed psy好
雖然兩嚿都係屎
有冇人放咗edu sf sport science yr3 offer呀
好想讀呀 n手飯god
我係今年year 3入恆管 想問有冇人知用恆管year 3個分再去報多次8大non jupas得唔得
有冇成功例子
我想問有冇人係scope 已經Reg 咗?定係得我個科829先Reg 未出時間表,冇得揀邊日返工返夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞