18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (7)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
覆左 hea 覆
你覺得我交唔交ou ?
報左ou hospitality senior entry
收到interview,有冇人知大概個程序係點
呢個moment你搵梁德榮阮博文呢兩個大佬幫你搞都無用
係有位既一早俾offer你
上年超收1500人結果釀成wk既慘況
結果cc日日俾人hi auntie
However祝有offer
超收1500?
咁誇張?
上網有數你睇
係得hkcc做到超收
我覺得問題係policy問題
樹大果邊都reject左我
要我有final cgpa先得
其實ou個offer我都meet 唔到
只係佢地肯收
旦到時正常都收夠人
OU真人乜人都收…
但樹仁係無final gpa會問你有冇興趣year1讀起…
都無辦法 唯有交住ou 等
OU我寧願gap一年
前提係有full grant
真心咩?
Lecturer唔suggest
話入OU不如入SPEED
何出此言
你肯定?
究竟speed定OU 好?
肯定佢係咁講
佢上年退左休翻黎做visiting
有冇原因?
[b][有冇入左明愛嘅兄台係度?求救
明愛今年推出project goal計劃,其中5個學士學位課程只要你dse滿13分並入讀第一年課程,就可以每年只交1萬學費。

咁我想問我讀asso yr 2,宜家收到明愛yr 2 offer,係呢5個課程之一,dse超過13,但系咪因為我係入讀yr2,所以冇得參加呢個計劃?
因為我今日係明愛問人,佢地照樣比張project goal嘅form我填,話會幫我爭取,其中有個人話上年都有個人同我差唔多情況都批到。
但我番到屋企認真睼張form發覺佢有指明係yr 1入學,所以其實我唔知道係咪工作人員都唔係幾清楚→_→
→_→

year 2 啦

學吓點打正字

係 喺

同埋咪再用表情符號啦
你好怪,你向上拉下睇下人地用or多?
而且我最錯嘅一個錯別字,,正確黎講應該係睇,你都冇捉到,證明你嘅中文正字都唔係話好好。
最後,表情符號發明左出來就係俾人係網絡上用,比起連登七彩繽紛嘅表情符號,我更加鐘意用顏文字,所以
 ☆ * .  ☆
  ☆ . ∧_∧ ∩ * ☆
━━━( ・∀・)/ . ━━━!!
   . ⊂   ノ* ☆
  ☆ * (つ ノ .☆
     (ノ你吹咩?
岩岩收到creative writing offer..但係我交左speed學費,請問有無巴絲知可唔可以退?
岩岩收到creative writing offer..但係我交左speed學費,請問有無巴絲知可唔可以退?

打去問下啦聽朝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞