[集中討論] 12/06 侵與金仔 會面討論及分析區

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
ff, 如果依家北韓國內依家政變
佢上年不斷傳出有人搶 但好多都畀佢做瓜咗 佢大佬就算冇野中都照做低 果一刻應該冇人敢反佢
暫時金正恩肅清左國內不穩勢力, 幾難會有
金仔前排一早做左野 踢曬班軍隊大老屎忽走 換佢自己人上去
金仔唔係豬
應該冇啦 佢手下呢班都信得過
一開放, 市民享受到經濟成果, 你玩返鎖國同自殺有咩分別
呢樣都有人講過

金仔肅清異己, 可以係獨裁表現, 亦可以係為左解救北韓

視乎最終結局係點, 如果兩韓停戰, 北韓改革開放, 金仔退位, 咁佢真係英雄
馬後炮咁講 好多比佢做低既老屎忽係舊派抱擁鎖國思想既官員
穩定左內部咪開始尋求外交
局部開放
慢慢轉型 類近君主立憲 蔣經國
可以安享晚年 後代唔駛被清算 有錢咪算
只要自保 有人保證金家安全 就無謂死攬獨裁者身分
籌碼係乜
中國就算撚數
世界唔妥美國都要同佢做生意 淨係美金呢家野你已經要妥協
講咩道理 世界大事講道理
一係講錢
二係講你有幾好打
道理就係呢兩樣野
金仔話想去外國吃喝玩樂,唔想留係垃圾北韓
諗落金仔就真係捉緊一盤好大既棋
刁種呢d垃圾
去一轉新加坡, 食一次海南雞飯
我都幾肯定金仔唔會走回頭路
正宗海南雞飯
見到啲波妹返唔到轉頭
其實美國唔理你政權
你有日政權倒台都係自己攞黎 反而開放可以長久啲添 制度佢定返好就搞撚掂 想唔想做佢自己諗 有錢既咪有乜所謂
鎖咩國 食咗安格斯仲會食普通牛 隻畜牲都識分 何況人
希望吸取前人教訓
唔好製造新品種蝗蟲
正解
中國口講就把撚閉 你出到外面都要跟返聯合國(美國)規矩做野
中興衰左一單之後 再有咩事侵侵出手都保唔到你
Irene 辛苦你喇
起碼北韓冇經歷文革,獨裁下人民仍然有基礎學習
文革講緊係成十年既世代一齊冇高等教育/學壞腦
希望15號仲有500億關稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞