[集中討論] 12/06 侵與金仔 會面討論及分析區

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
呢個就肯定架啦
淨係分階級棄核定係即時,投資開放乜乜都大把細節
不過金仔誠意都算十足啦,就算無即時完全棄核,都應該傾到野

只係睇唔慣左膠,見到自己最憎既trump傾到成果就discredit人地
膽敢講
毛魔放諸中外任何時代
只要有權鬥 佢都係勝利者
一定侵仔
五毛諗野係特別D架啦
放埋Stalin入去,想睇兩個權鬥
其實睇番大陸呢幾個月都變緊,幾個月仲聲大大話要解決台灣問題,近來宦靜晒。北韓俄羅斯如果同侵越行越埋,對佢今次一定係輸多過贏。
咪撚on9 喇
係咁既話, 北韓為乜要同美國傾?
咁撚大個支那就係隔離, 習近平死撚左定啞左傾唔到

當你係狗都要走去同佢傾, 傾國之力幫你反而唔理佢, 咩邏輯

支那人無邏輯可言, 唔代表呢個世界係咁
睇下日本 睇下南韓
北韓再睇下自己咩樣
1. 基本上唔會 除非文在寅突然前往新加坡
2. 咁都唔肯 就唔會有美朝峰會
3. 有跡象顯示肥金有意改革開放
4. 應該會同棄核時間表掛鉤
好睇到仆街
記唔記得中國之前一直養住個金正男,準備隨時取而代之
一定跟中國

反而跟美國其實自由度仲大,起碼美國根本唔想消滅你個政權
如果有方法令到你自己管到,唔好俾班生番走出黎,美國又有利益,何樂而不為(唔好拎libya之類做例子counter我
仲未計join左美國有個聯防協議,打盟友等於打成個聯盟,唔會全力支援
所以金仔或成最大贏家
跟兩邊都有so
3同4成正比關係
中國或淪為最大輸家
如果美國肯同佢一齊協防 根本唔存在問題 南韓派戰機做先頭防禦
加上北韓同中國關係差唔代表要同俄國差
所謂盟友 邊一次幫佢解圍 聯合國有啲壓力mon鳩住都有縮架
大家認為北韓係中國既狗 但畀機會同美國既狗s做狗朋友 軍事係唔係會有大問題 係軍事上北韓係買俄 非中 根本中國冇乜筍野畀佢
我係肥仔金必跟美國
機會擺係眼前 佢黎見侵 咁為乜 美國而家唔易畀著數人 nato tpp 中國貿易逆差 鋼鐵入口
行埋黎唔放低你拎著數走 你估咁易呀?
如果美國迫唔到北韓跟美國,之後都只係會俾佢玩核彈遊戲,其實乜都無改變過

如果跟美國,中國一定搞9北韓,扶植另一個政權

我估都係前者,咩都無改變,做住乖仔幾年再玩過核武
其實毛澤東大半生都係能人,軍事、經濟、政治,立國由古至今有邊個做到?除左秦始皇
仲要當時中國係四面受敵、孤立無援、缺乏資訊既年代
北韓中咗咁多次伏
明明大家係共屈
中共一個屈尾十 搞資本主義
二來搞金正男想做傀儡
三多次教路 提供屎橋
北韓依家係要錢
聽聽話話 美國佬邊撚得閒搞你

沙地咁撚獨裁咪一樣做到美國盟友
仲要南韓已經有廠係北韓
根本一開放就大把錢 洗撚睇支國面色
同侵friend左 開親大會都有得去 又有得企美國隔離
仲傾咩國之力
資訊發達 有錢年代 毛魔點會發到圍
就係最閪最亂嘅年代 先出到呢d人
約左下個月平壤簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞