[集中討論] 12/06 侵與金仔 會面討論及分析區

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
反而我覺得可以留意之後大陸外交政策或者人事會唔會有變動,呢期大陸外交接二連三都咁挫敗,再要面對美國轉方針,要檢討下自己個策略

最叻搞台灣

鄰近國家外交政策四個字形容,文攻武嚇;正垃圾!
賄賂
有外交人員、資深國安人員和外交政策專家在網上批評,在這場歷史性峯會安排兩人單獨會面,擔心在無人見證或缺乏文字紀錄下,金正恩與特朗普在會後「各說各話」,一旦惹起爭議又無從對證,特朗普隨時自討苦吃。

最好搵埋習帝做見證人好未
金:我只係想食好嘢
侵:你叫聲大佬你有和牛安格斯韓國牛
金:Deal 大佬
侵:你以前個大佬有咩秘密
佢成個twitter都好痴線
之前trudeau 同trump 先各說各話
單獨會面 討論今屆世界盃邊隊贏姐
有大把人在場 都可以各說各話
真係白撚痴
邊個係莊邊個係閒呀
北韓唔跟個結果黎做,咪又俾口實美國
美國又輸
Victoria Brownworth
@VABVOX
The man who wouldn't shake the hand of Angela Merkel and called Justin Trudeau "weak" is giving a thumbs up to a brutal dictator who kills dissidents and even his own family while that same dictator laughs at him.#TrumpKimSummit (AP Photo/Evan Vucci)

呢啲真係得啖笑
左膠真係
佢成個twitter都好痴線

無野插,求其插d表面野
甩石頭、摻沙子、挖牆腳
戇鳩!
傾得掂才連同下屬傾條款
但係咪傾得掂,係首要問題
真係打仗上黎 我覺得中國唔會幫北韓
金仔都知 所以先一定要示好美國
無中俄授權都咁話
兩個傾唔掂 一定離場 先前講明 係入面四十五分鐘 仲有下場 基本已經傾好
明顯係你失憶啦傻仔
係見完雜總之後金仔先轉軚
侵帝話準備好出兵 仲話見完支共先搞成咁
嚇到金仔9都縮埋 親自寫信叫領事傾去白宮先開得成今次會議咋
侵仔呢樣win硬 洗同佢擔心?
睇下BBC啲留言都成陣酸味
仲有好多架,bbc live係咁post

Steve Grzanich
@SteveGrzanich
Here’s the President of the free world shaking hands with one of the most brutal dictators ever, a man accused of crimes against humanity. They’re standing in front of American and North Korea flags with equal prominence. #TrumpKimsummit

Malcolm Nance
@MalcolmNance
Jeremy Bash is right. Putting the US flag next to North Korea’s is a disgrace. Republicans will now rush to praise & embrace a fat, overbearing childish dictator as a hero ... & they’ll compliment Kim Jong Un too.

係唔係要屌埋以前reagan visit china
how dare reagan
呢一刻 我認為肥仔金可以揀跟美國做大佬 淨係呢個賣點已經唔會傾唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞