[集中討論] 12/06 侵與金仔 會面討論及分析區

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
12/06 星期二將會係天下五絕 - 東正恩vs 西侵既歷史會面,內容及結果將影響東亞圈既局勢,比所謂六方會談更有直接效果

各位對呢場國際時局有興趣既,一齊集中討論同埋分析往後時局啦。

目前金正恩已抵達新加坡,侵帝正前往當地
到底兩方會談將如何發展?
據聞,假如順利,金正恩可能獲邀於9月前往聯合國會議發表演說
一分鐘就知得唔得,一句講曬棄唔棄核
係就係咁話,但deal or not deal都有好大影響
最後個句成真,真係威過威士忌

其實見成見唔成都好,大家彩就攞晒,但贏國就。。。。
特朗普稱只要會面一分鐘就知金正恩對美朝峰會是否認真

9.06.2018 22:58
美國總統特朗普形容,到新加坡出席美朝首腦峰會,是一項和平任務,對峰會感到有信心,又指自己與北韓最高領導人金正恩會面一分鐘,就知道對方是否對今次峰會認真,會面很快知道是否有正面的事情發生。

特朗普在結束加拿大七國峰會行程,轉往新加坡前召開記者會。他指,這次會面機會難得,但不知道結果會如何,會面有可能會很好,亦有可能無結果,因為不知道金正恩的為人,但會以正面態度,又重申自己準備充足,指至今準備峰會的進展良好,相信金正恩知道,這次會面機會只得一次,希望金正恩會為自己和人民,做正面的事。
http://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?csid=261_367&itemid=1013027
聽聞習近平都會去
賣左ZTE俾中國,一定傾得成協議

估計框架協議係逐步棄核,美國會減少制裁,會安排美國企業去朝鮮睇下營商環境
我只係知今次燒山全中淘生全燈
等睇屎種蒲頭
民國復興既留言太唔似平日
Anyway朝鮮改革開放係東亞投資者最理想既局面
買北韓樓 港樓豬有望
唔可以話比人知支那係韓戰既始作俑者既

BTW, 我估傾唔掂
唔得會唔會即場活捉
美國佬睇住食 係咁多
VX!
去之前 班細既一早傾好晒啦
而家只係兩邊大粒佬去做下樣
棄核就一定唔會
經濟改革入外資仲有少少機會 (之前肥仔開到聲叫麥當勞入去 老實講都已經好大進步)
共和黨仲要做個假想敵 加軍費 佢唔會同你急棄核
好似G7咁就仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞