[月經] iOS集中討論區 (54) iOS 12 包你滿意

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
天文台個app係咁彈
但係呢 animoji真係唔掂 開住low power
我未整完memoji都熱到煎蛋
話左個Setting battery health 係唔準架啦, 某班人又唔信我,

部6仔明明係ios11 個陣係show 92%, 岩岩升完上ios12 竟然變左96%
跟據電壓 cycle 估姐
幾% 就算喇
92% 同 96%差好遠呀大佬
唔係呀
以前android 有d 清battery info cache 之後個數係唔同左

始終係計出黎
準就唔會話100%
但純粹講你知低過80%就拎得去換電 仲有保嘅話
你都識講80%啦, 姐係可以上個版本係低過80%, book定搵天才換電

點知換電前升左新版可以變高過80%
我其實都唔係好信內置battery life

因為部7plus 呢幾個月都係82%
明明我係咁叉住打白貓
用geekbench 跑完 的確係高分左好多

我發現由我開始check 電池個刻, 舊電d壽命跌得勁慢
唔過
有咩問題
高過80%你點叫天才換俾你呀 俾錢另計
咁個數變左唔過就唔過
OK APPLE YOU WIN
等pb1出就即刻up
電量低過25定20%先會扣battery life喎
差住打唔扣好合理呀
叉住打 都會熱

同埋差唔多日日用到10%先叉 冇變過
叉住打 其實唔會傷電咩?
差住電打機其實係好傷電先岩, 舊電長期keep 住高溫
btw, ios 12 落返 11.4出error 1
又熱 仲有機會有d食電game玩到 100>99 跟住又一路叉住 99>100>99>100 咁仲傷過玩到20%
我真係信coconut battery多過信setting 個個
計埋通漲 都平過宜家好多
果時有3gs真係身份象徵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞