[I/A] Marvel Future Fight [22] 改弱Quicksliver 下個又到邊個

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
屌你爽到
新手岩岩入坑個幾星期,爬文爬左好耐。但都仲有幾個問題
1.個迴避率係點計?
2.角色詳情 全體個頁既迴避率係咪最終迴避率?

事關我今日放多左張新既卡片,應該多左5.1%迴避率,但係放完之後都係同無放一樣,寫住70.57%

希望有巴打解答
下星期就夠28日拎T2 selector
揀shuri係咪為左招T2被動技?
定係其實本身都已經好勁?
無限制服係咪必買
wa diu你仲要係mega
其實係就咁加埋

你個情況 一係原本張卡有5.1迴避率
一係重新登入睇下
本身已經勁 T2有埋招被動可以做工具人
D卷多咪用下 好似4星5星果D成日有

呢隻每日打20場起碼最少有10-15粒

升到6星已經夠打一層影域 唔洗急住升T2
係咪放左入隊就自動有招被動?唔駛做隊長
sw 90%都強化失敗 on撚9
係呀 招被動技寫左適用對像係全部隊員 唔洗放隊長都用到
重新登入都一樣

照咁計,姐係我隻spidey既迴避率係
13% + 57.54% = 70.54%

個13%係邊度黎?會唔會係聯盟效果?但我聯盟效果係12% 唔係13%

另外spidey T2招被動技係保證迴避率+25%,咁最終既迴避率係唔係95.54%?

其實之前我講過
我再講多次
以下內容都係開game時 3年前datamine得出
所以reddit同巴哈都係舊文先搵到

其實dodge rate ,crit rate輸出
係睇等級差距(level difference)

Case A:
設敵人dodge rate 50%
自家角色同敵人都係50lv
敵人實際dodge rate 會得返25%

Case B:
如果自家角色60 lv
敵人則維持50lv
敵人實際dodge rate 就會下降低過25%

Case C:
如果敵人 60 lv
自家角色 50 lv
敵人就會如實反映自家50% dodge

所以解釋返62 lv 同 60 lv 打最尾劇情關會差咁遠
因為無咗等級差距

Crit rate 同輸出都一樣
等級差距都會影響
實際影響幾多 就計唔到

而保證迴避率 保證Crit rate就係
迴避率同Crit rate不受等級差距影響

實際迴避率(不受上限) = 保證迴避率 (不受上限) + 普通迴避率 (受等級差距影響+ 有75%上限)

Crit rate 都一樣受等級差距影響
Crit Damage就受等級差距影響

結論係迴避率同Crit rate都係廢
巴打請受小弟一拜
咁姐係我隻spidey谷迴避率都係多鳩餘
保證迴避率同迴避兩樣野黎 分開計 上一頁有講

個迴避率應該係

裝 33.39%+ISO 0.75%+卡 20.4% 左面ICON 3%= 57.54%

如果聯盟效果係12%就會變69.54% 多左1% 我都唔清楚了

第一次中

垃圾game 一解鎖就咁
加了 gundamzzplus
發覺好唔夠資源,去左打影域,第一次打到27層,好感動 上一次都係打到17層
其實最強啲英雄都未出,卡左係反射能量關卡,我淨返全部都係能量角

同埋升哂落隻女巫度
最盡都係4000內,隔左幾日跌到落4600
27層係固定關
基本上一定會留物攻角
你地今日會用乜野隊長黎打極盟 升vd咗沙人發現自己冇隊長可以用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞