HKU Taught Master

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
[quote]想報energy eng想問下仲會收人嗎
澳洲雞校second low有4年工作經驗[/quote巴打做緊engine?
[quote]想報energy eng想問下仲會收人嗎
澳洲雞校second low有4年工作經驗[/quote巴打做緊engine?

Ae咋,工程界
有無人有報MIPA?

我對呢個同MPA好有興趣
所以報咗
但之前上大陸討論區睇
原來要兩至三年工作經驗先得

另外
其實大陸討論區有好多香港Master嘅資料
充足得嚟又正確
好有參考價值
因為佢哋好撚多人落嚟同我地爭
反而香港討論區冇乜
如果大家想知多啲可以上大陸網搵下

你interview左未呀?

我都係兩個都有報 但好似凍過水

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

唔睇大陸forum都唔知有呢個要求
以為符合佢個網個d就得

我想問下係邊一個大陸forum? 有點興趣想知多D

我啱啱上百度search

有d 大陸forum有nds分享master interview既問題

頭先收到email

唔洗in唔洗written?
我見話applied 係for老師所以無apply

唔駛呀 唔知係ling出身唔駛定點
for教書
可以係教大專既紗紙
唔讀pgde都教得大專

Sadd 原來一定要係applied先得

ma in ling 無specific language, 又無乜教學技巧,都幾難有人請去教
又無mphil個種研究經驗 想博上phd都有難度
讀個d野應該同ba in ling 差唔多只係深入d
btw 絲打可以add我tg傾下? @Arsenel_Wanga

我有interview! 岩岩dl左 但Add 唔到既

講錯,係 @ArsenelWanga sorry

我加左你!

收到~~
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

以為符合佢個網個d就得

總之唔嘥嗰$600
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

以為符合佢個網個d就得

你上百度search HKU 碩士已經有
啲人仲會講埋自己讀邊一間、主修乜嘢、Ielts考幾多分咁,咁你可以同佢地比較下,睇下自己入唔入到

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

以為符合佢個網個d就得

有d 大陸forum有nds分享master interview既問題

係呀
我去in MEd前有睇過
interview當日發現佢哋啲題目幾年來都無變過
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

以為符合佢個網個d就得

總之唔嘥嗰$600

都買個希望姐
我in 完mup之後見大陸forum話admission rate奇低

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

以為符合佢個網個d就得

係呀

一早睇左既會in得好好多

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

以為符合佢個網個d就得

係呀

一早睇左既會in得好好多

真係照copy
係咪有d MSc唔洗interview就會比offer?

同問MSC 係咪一定要考lelts?有AL UE 得唔得

有d係 我pt ma都唔駛in

ue得,as long as studied in hk institutions
已收MEd offer
已收MEd offer

HKU有冇睇reference letters?

ue得,as long as studied in hk institutions

唔該巴打
已收MEd offer

我好似冇交,我fresh grad 黎
係咪大部分人都申請PT

唔該巴打

唔駛
已收MEd offer

我只係填左referee 無交到信

交左report 不過mup都無offer
waitlisted
無啦即係:c
已收MEd offer

我只係填左referee 無交到信

交左report 不過mup都無offer
waitlisted
無啦即係:(
係咪大部分人都申請PT

PT

我都係報pt有offer
ft個個無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞