HKU Taught Master

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
初黎報到
想問問有無人報左msc media culture n creative cities?
對呢科有興趣想知多啲
geotech 仲未有消息

有人有recommendation 要等食二手飯

有recommendation =比左offer?

岩岩geotech比左 recommendation 我

係咪=比左offer?

收左recommendation 成個幾月都未有offer

有冇同你講幾時出offer

冇講呀 淨係話要d 時間process
有冇巴打mup仲未有回音
好驚佢reject我
好驚佢reject我

出咗好耐喇喎。。。
好驚佢reject我

出咗好耐喇喎。。。

我咩消息都未收到應該點做 定係代表我直接比人reject左

係咪=比左offer?

好似要meet到condition 先 如果有
不過Dept head簽埋名應該唔會走數啦
想問有冇人報咗MASTER OF SOCIAL SCIENCE已經有消息

係咪=比左offer?

好似要meet到condition 先 如果有
不過Dept head簽埋名應該唔會走數啦

佢冇講有咩condition 喎, 同埋我唔係今年grad

係咪=比左offer?

應該係啦

讀geotech master本身都 engine出身 ?

係咪=比左offer?

應該係啦

正常係讀civil engine
有無人有報MIPA?

我對呢個同MPA好有興趣
所以報咗
但之前上大陸討論區睇
原來要兩至三年工作經驗先得

另外
其實大陸討論區有好多香港Master嘅資料
充足得嚟又正確
好有參考價值
因為佢哋好撚多人落嚟同我地爭
反而香港討論區冇乜
如果大家想知多啲可以上大陸網搵下

係咪=比左offer?

應該係啦

正常係讀civil engine

都見有其他底,例如geologist 或者 唔係civil eng 既人為工作讀
但其實冇乜用
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

你interview左未呀?

我都係兩個都有報 但好似凍過水

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

係唔係公務員 or 有冇工作經驗?

頭先收到email

唔洗in唔洗written?
我見話applied 係for老師所以無apply

唔駛呀 唔知係ling出身唔駛定點
for教書
可以係教大專既紗紙
唔讀pgde都教得大專

Sadd 原來一定要係applied先得

ma in ling 無specific language, 又無乜教學技巧,都幾難有人請去教
又無mphil個種研究經驗 想博上phd都有難度
讀個d野應該同ba in ling 差唔多只係深入d
btw 絲打可以add我tg傾下? @Arsenel_Wanga

我有interview! 岩岩dl左 但Add 唔到既

講錯,係 @ArsenelWanga sorry

我加左你!
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

唔睇大陸forum都唔知有呢個要求
以為符合佢個網個d就得

我想問下係邊一個大陸forum? 有點興趣想知多D
有無人有報MIPA?

所以報咗
但之前上大陸討論區睇

另外
充足得嚟又正確
好有參考價值
反而香港討論區冇乜

完全冇回音
我今年year4
冇工作經驗
都唔符合要求

唔睇大陸forum都唔知有呢個要求
以為符合佢個網個d就得

已經派咗一輪offer
無工作經驗一定飛走
想報energy eng想問下仲會收人嗎
澳洲雞校second low有4年工作經驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞