HKU Taught Master

1001 回覆
13 Like 5 Dislike

師兄做乜唔繼續執業?

師兄做乜唔繼續執業?

師兄做乜唔繼續執業?

一定有啦 extend到31/7 跟本未夠人 可能admin儲夠一定人數先派
屌啦收咗RECOMMENDATION勁耐但仲未有OFFER

一定有啦 extend到31/7 跟本未夠人 可能admin儲夠一定人數先派

執得一個160k 得一個
食相好核凸

唔係年年岀paper 搞research啲錢邊到黎 政府都唔貼得甘多
睇返上年畢業嘅人,差唔多過半係蝗

不過正常既,香港學生唔係個個都有錢讀master

呢科係好貴,唔知貴喺邊度

其實讀書係好貴 不過有ugc呢樣野

讀master真係好貴 諗緊自己第時有冇錢讀(未u grad)
但master好似冇government funded?

有啲有 可以睇番你想讀果科既course description

MPhil囉

有membership 個d
不過多數勁多人報

你唔係話佢未phone in你咩?

始終冇offer揸手都係冇安全感

不過正常既,香港學生唔係個個都有錢讀master

呢科係好貴,唔知貴喺邊度

其實讀書係好貴 不過有ugc呢樣野

讀master真係好貴 諗緊自己第時有冇錢讀(未u grad)
但master好似冇government funded?

有啲有 可以睇番你想讀果科既course description

MPhil囉

有membership 個d
不過多數勁多人報

仲好多中國人報

有Msc offer既你summer做緊咩???
前幾頁見到叫報左env man位巴打回頭是岸 想問點伏法?
利申: 非三大fresh grad報左 真心好想做保育

無engine底無人會請

conservation唔係咩major 都收

env mgt吹水科

env mgt吹水科

但如果想做ngo環保嗰邊呢
其實本身都冇諗住報 但係見左幾份都冇offer先諗讀多個master會唔會好啲

env mgt吹水科

其實本身都冇諗住報 但係見左幾份都冇offer先諗讀多個master會唔會好啲

NGO有幾可會請人啊

env mgt吹水科

NGO有幾可會請人啊

人工又

Cu真係好過hku甘多 我淨係知hku school of PH好L遠 要搭shuttle bus

唔清楚
因為google過mph(hku),見到啲人話好似無乜用咁

我其實見兩間u讀完都係無乜用甘 得個master既title 甘咪睇番間u個rank揀 完全係賭徒心態

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞