HKU Taught Master

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
3月中報左hku MPA

但乜消息都冇

有無interview?

未收到通知話要in

見到香討都有人收到MPA recommendation

真係架

我唔係main round 報

唔知會唔會有得in

但乜消息都冇

未收到通知話要in

無啦 我見香土收recommendation 係25/3 in
同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

但乜消息都冇

未收到通知話要in

無啦 我見香土收recommendation 係25/3 in
同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

打過去問,MPA一定要3年工作經驗
Mipa唔使

但乜消息都冇

未收到通知話要in

同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

Mipa唔使

我有,係公營機構做左4年半野

可能派完哩round先有得in
打定輸數 岩岩畢業做得年幾野
In左15分鐘 都答到9唔答8

問你啲咩

巴打有無in到MIPA

問番我而家份工既野

無報mipa啊 仲報左cu jd

JD好揼本

jd無人脈出黎。。

諗住做一世政府/幫屋企手
都有用既

爭d搞錯你同另一位巴打個名
做政府jd有用?!

大家都係來自福田
笑左 岩岩先見到佢個名
打定輸數 岩岩畢業做得年幾野
In左15分鐘 都答到9唔答8

問你啲咩

巴打有無in到MIPA

問番我而家份工既野

無報mipa啊 仲報左cu jd

JD好揼本

jd無人脈出黎。。

諗住做一世政府/幫屋企手
都有用既

爭d搞錯你同另一位巴打個名
做政府jd有用?!

大家都係來自福田
笑左 岩岩先見到佢個名

做律政?
3月頭收到unofficial offer
岩岩收到信
10號就要交5皮

可唔可以話無錢申請要求postpone deadline?
想問有冇人報左MAES.
其實有冇高係degree畢業gpa先收咁?
重有冇其他會視佢考慮因素?
想問有冇人報左MAES.
其實有冇高係degree畢業gpa先收咁?
重有冇其他會視佢考慮因素?

thesis/ fyp, recommendation letter , working exp掛
屌最多defer payment 1week
如果唔係要交family income/bank proof個d申請
鳩apply睇下點xx

但乜消息都冇

未收到通知話要in

同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

Mipa唔使

上網睇發現mipa真係無咩資料 大陸forum都唔見有

未收到通知話要in

同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

Mipa唔使

未收到通知話要in

同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

Mipa唔使

定係唔夠心水學生
其實有邊科taught master係有用 (讀完會揾得)

出黎教大專

未收到通知話要in

同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

Mipa唔使

你係MPA, 唔係MIPA呀可?

但乜消息都冇

未收到通知話要in

同我同日 但我仲未有
唔通三年工作經驗咁重要

Mipa唔使

mpa其實讀完有咩用

其實有邊科taught master係有用 (讀完會揾得)

出黎教大專

姐係讀education?

大專lecturer taught master已可
of coz要想升高d位都要讀上去
education係中小學先一定要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞