[I/A] Marvel Future Fight [18] 無限之戰 - 情報狗幾時出新制服更新

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
見到咁多新手
我講返升美國隊長依個問題

首先 無制服嘅美國隊長係廢
只有新制服先大幅提升輸出
無制服 無輸出

第二 美國隊長Tier list好高
其實美國隊長唔算勁
只係佢係暫時唯一一隻有得升T3
所以先咁高
老手都心水清
遲啲出T3一定勁過美國隊長

所以美國隊長T1 打影域就算
追T3 新手都無咁多資源
建議唔好浪費資源落去

當然如果有愛有錢 咁升邊都無所謂
不過喺Timeline我自己隻Jean 照樣秒T3 美國隊長
如果諗住升一隻過渡角去慢慢起家既,都唔係好建議升隊長,我會簡雷神/多d(講緊都係有制服既情況之下)
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=28318&snA=13690&bpage=1&top=9&ltype
係到睇影域攻略
乜t1真係贏到架咩
我次次一開波就T2打
t2高階卷一定係留比3子/用係月卡角身上
隊長果類角都係打生體返黎,所以點計都唔會用t2卷係佢地身上啦

如果你想普通打料升,我會建議雷神先
有冇休閒盟有位收小弟
要睇咩英同打咩關
有部份英操作流暢,T1六紅都夠solo一關
E.g. Kraven the Hunter,用黎打速度有利接力
技有兩招團體CC 同埋滯空,接得順係有得打

前題係卡片唔好太差,至少CDR最好滿36%(入左盟就有50%)
再講一次
劇情1-8章有得刷生體嗰啲角色,即係 美隊, IM, Spidey, 冬兵, 雷神, 黑寡 呢堆
全部上T2既材料都係減半 (包括升裝啲料需求都少勁多)

所以唔洗特別用券去升佢地
我第一頁已經叫人練Dr Octopus 同Ultron
兩隻T1 都輕鬆打低層
美國隊長 Spidy Thor T1都得
基本上卡片洗夠冷卻同忽防
就會發現影域好易過

身邊有fd 課左3月卡 同288 包(好似仲有其他包)
2個月都唔洗已經破30層
只要玩得正確 好快破影域
咁啲T1洗唔洗全部set埋同位素套裝
最慘係我已經唔算係新手
衰在技術差同唔識安排點出角
我用T1好難玩
上次po出黎問過你地都話我夠打,可唔可以幫我排下點出

仲有2星唔知定三星既thanos 無制服可以過到前期既毀滅boss 莫度普攻都食到毀滅 出技可打浩克關
唔洗,我隻獵人都無裝同位都係咁打

30 nova or thanos 雷射輕鬆過
29 jean
25 / 27 藍獸+狼人 or 雷神
其他應該無咩難度
除左課生體卡同新手送既生體
係咪無機會拎到月卡角?唔該
普攻太慢
加埋5技就快好多
行後少少 五技 普攻loop
當然知啦 for未六星既人ma
你有無試過整表去記錄影域既角色出場?
其實每一層影域關卡好多都係五揀三俾你去打
即係只要你確定左你每層有三關打得贏,你就每個禮拜都過到嗰層

上面個表 我之前都有整過
我之前做呢個表就show哂每一層會出現既關卡可能性
藍色左嗰啲格仔就係嗰個禮拜出現既三個choice
角色排序由左起係 隊長 + 兩個隊員,紅字係主力打手

整個表係方便每個禮拜查返之前可以過到既組合
再一路升人一路去完善個表,直到打到30層
依家搞搞下都無再睇個表,因為求其揀啲人都過到
原來咁深奧架
我試下先
同埋啲角色打前幾層如果唔整同位素套裝有冇問題
第一次整表係舊版影域出左個零月時整
當時目標係打去15層

之後轉左做30層影域時又重新做過一個
我自己就T2左嗰啲先整同位

T1六紅係基本,裝備最好上到17+
BTW,依家好似無左World Boss 全Buff

影域需求相對又難返少少
半年到冇玩 覺得個影域難咗好多
不過啲關好似多咗選擇咁 ,揀角又好似易咗
唔要定六紅啦 裝全15 強小小既第一同第四加15已經得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞