【有甜】嗰年返鄉下,發現細表姐真係好靚(2)

1001 回覆
1219 Like 83 Dislike
吃飯嗰啲都冇乜特別,不過我覺得自己不經意咁留意咗細表姐好多,總係覺得佢係有啲嘢唔開心,可能係因為琴晚佢喺我面前喊過嚟我先特別覺得掛。

過咗哩半日,嗰啲驚畀人發現嘅心虛感已經冇乜,因為根本一切如常,冇人會知我同細表姐之間嘅秘密...所以我開始注意喺想知點解細表姐琴晚會喊...

而我好快就等到哩個機會去問佢,喺宴會完後,食物清空,所以要再去市集買餸,我就主動話陪細表姐去買。哩次應該喺我同佢之間對佢嘅第一次主動,諗起細表姐琴晚喊得咁令人痛心,我都唔顧得咁多。

行去市集嘅路長唔長,短唔短,來回大慨半個鐘左右,由踏岀大門開始,就得返我同細表姐並肩而行......

「表姐...」雖然我係好想問,但我真係唔知點開口好...

「嗯?」細表姐微側頭望向我,嘻皮笑臉咁應我一下,而且剛好背住斜陽,臉蛋經夕陽嘅照射顯得格外動人。

我個心仲係好記掛住琴晚細表姐喊嘅事,係認真想知發生咩事,好想去幫佢,所以臉上不自覺咁一直都維持住一本正經嘅樣。

細表姐望咗我一眼,低頭嬌柔咁笑咗下,然後道:「我哎,有過男朋友~」

我先是一驚,不過都覺得不足為奇,細表姐本身人靚女,格又好,點會冇拍過拖。雖然係咁,唔知點解淨係聽到哩一句,心中就已經酸溜溜咁。

「然後呢?」我有點沒精打彩咁應道。

「我跟他一起了六年了,不過已經分開了。」細表姐顯得有啲傷感,可能唔捨得哩段情掛。

「六年了!?那為什麼分開?」拍六年真係唔容易,所以我追問箇中原因。

「本身是好好的,但後來他的家裡岀事,生活變差了,然後又有很多事情不順利,所以他...他一直對我發脾氣...」望見細表姐難受嘅表情,就想像到條友係對佢幾差。

「那你怎樣了?一直忍嗎?」我再追問道,我諗細表姐講緊嘅一定係佢琴晚喊嘅原因。
留名
200正評找數
之後嘅數聽日再找 好眼瞓
最後都係多謝各位讀者支持
短甜故就集中火力講甜啦
屌你又拜山又叫阿婆又食乜食物
劇情仲多撚過tvb
成篇野勁好笑
表姐明明喊哂口無啦啦又含撚
仆你個街表哥暴光率仲多過表姐
日日搞勁多野出黎都屌唔到隻西
痴哂線

含撚似係比人屌先硬加一段,搞到九唔搭八
本身好好地,當普通故睇,間中先有甜

似徇眾要求加甜而堆砌。
無原無故含表弟條撚,之後兩表姊弟若無其事瞓覺。太夢幻喇!
留名

小表姐

屌你老母
睇黎真係會sad尾
唔知點解有種吸引力,令我想追落去

出得快啲啦600正皮都嚟啦屌
留名
睇黎真係會sad尾

唔好呀
睇死你2002都未屌得
多劇情先好睇呀嘛加甜啦
之後好似我家姐係公廁個故咁,細表姐同男朋友復合就唔理主角啦
掛個羊頭就算 連狗肉都冇
一更得500字
出多啲啦,至少千五啦
加油
之後好似我家姐係公廁個故咁,細表姐同男朋友復合就唔理主角啦

如果係咁,我即刻負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞