【有甜】嗰年返鄉下,發現細表姐真係好靚(2)

1001 回覆
1219 Like 83 Dislike
留名
求樓豬快d
一日4篇加正評400即係今日會有8篇!
有排丁喇
加速啦屌你老母
一日4篇加正評400即係今日會有8篇!
有排丁喇

唔好講個事實出黎啦 嚇親樓主棄故唔作爛尾就斃
留名
你唔同我屌鑊勁嘅!!你唔洗旨意走!!
留名
文呢
留名
留名
快少少唔洗比人屌
文定老母
呢個po推得好快
之後我地就分枱入席開餐,男女係分開坐,即係一枱入面一係全男,一係全女。唔單止咁,全男人嗰幾枱,啲菜式仲好似特別豐富啲咁,果然鄉下地方都係重男輕女,啲傳統觀念比較重。

而我就同大細表哥大舅父同公公坐埋一枱,仲有幾個妹吓妹吓嘅阿公,而細表姐去咗邊呢......

原來佢要負責準備餸菜,難怪起身唔見咗人,所有食物都係由啲女人準備,男人就淨係坐係到等食,咁大細表哥就坐係我隔離,所以起筷之前我地都有吹下水......

「其實現在做什麼?」今次就由我開話題先,如果畀大表哥開口先,實又會提我以前啲柒事。

「什麼做什麼?等吃飯啊!」大表哥似乎唔明我問乜咁。

「是百日宴,你看~」細表哥指一指瞓喺搖籃上嘅男嬰,又道:「很可愛吧?」

我之前都講過細表哥係半非主流look,所以我硬係覺得「可愛」哩個字岀自佢把口好奇怪。

「是啊~」喺我回應嘅同時,我眼尾望細表姐做到好辛苦咁,內心有啲唔舒服。

「哎呀,我看挺像你那時候的~」大表哥都望咗過去,然後笑笑口咁講。

「我那時候?你有看過我嬰兒的時候嗎?」我奇怪地問道。

「當然,你也有擺過百日宴的,不過你一定不會記得啦~」大表哥應道。

「我怎可能記得!」百日都係三個月左右,邊可能仲有記憶。

「不過聰哥,你真的很變態啊,一直記住人家的事情!哈哈!」細表哥笑道。

「你幹嘛突然攻擊我的?」大表哥用手插細表哥條腰,結果變成大家係到郁手打鬧,我坐係中間無辜受累。

「別鬧啦!快要吃飯啦!」公公一臉正經,我地亦即刻停手。

之後公公企咗起身,走到嗰個男嬰面前,用條好特別嘅織繩綁喺男嬰嘅左腳到,我諗應該都係地方習俗嗰啲嚟掛,然後就叫我地開飯。
終於有文
早知唔追,live咗
好頂癮啊
一百正評數已找
我無諗過咁快過四百正評
爭住大家加更三篇 我嘗試今晚有冇得岀多篇
總之有拖無免 絕不走數
最後都係多謝各位讀者支持
加速
live左
食餐飯又一篇
屌,咁多正皮以為好好睇,越睇越唔對路,仲要live埋,曬左半個鐘唔知做乜柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞