嚴選五套最愛末來科幻片

359 回覆
15 Like 0 Dislike

2.鐵甲再生人
http://3.ai人工智能

呢兩套都做到好孤獨果種感覺,
睇完個心會拿住拿住。
科技越發展,真係越孤獨。
而家d後生日日望住個電話,
溝通變成文字,情感變成emoji,
好懷念以前乜都無,
去球場打波,去山上玩,
打電話要打屋企電話既日子。

聽完巴打講即刻dl左鐵甲再生人黎睇,喊左
其實好多講未來嘅電影都係改篇自 philip k dick 小說

留名
有冇巴打睇過一套科幻片講
有位科學家約左自己條女點知遲到,
去到約會地點條女比人用刀殺左。
科學家好傷心,跟住研發左個時光機,想回到過去,但番左幾次都救唔到。
當再用時光機時,點知就去左未來。
第一次去到未來係一個好先進既地方,跟住科學家再用時光機,點知去到更遠,而去到既世界,好似係個月亮半毁滅左,仲要成個世界無哂科技,再加上比外星人入侵!

求問!有冇巴打記得叫咩名

上面有提過,男主不斷重覆返去女友被害前一刻,次次都差少少,最後一次返回過去點知部機個時間制俾石仔頂住(好似係)之後不斷前進直頭過埋世界末日,文明再重新開始…當時戲院一路睇,一路覺得咁鬼月光寶盒嘅
講左咁耐都冇佢?

其實呢套嘢真係要講
對唔住我劇透都要講
係應該全香港人都要睇

言論自由既地方
係不能夠以言入罪

就算係我諗住做講會做
但係始終未發生既就係未發生

你話亂講嘢會煽動群眾
如果市民
係有公民責任
係有正常智力水平
根本冇可能影響到

呢套係話有幾個可以預見未來嘅人預言到咩人咩時間將會做壞事,同講吓就有罪本質上有啲唔同
超時空攔截

呢套屈機
不得不提劃時代科幻片先驅。
科學家好傷心,跟住研發左個時光機,想回到過去,但番左幾次都救唔到。
第一次去到未來係一個好先進既地方,跟住科學家再用時光機,點知去到更遠,而去到既世界,好似係個月亮半毁滅左,仲要成個世界無哂科技,再加上比外星人入侵!

The Time Machine

科幻經典

上個星期先重溫完

Tks 巴打
呢套係我最愛電影之一!

Btw 仲有2套
1套講
現代既London,有礦工唔小心嘈醒左沉睡係地底既飛龍。
飛龍醒左就毁滅世界
而過左約干年後,殘存既人類為左躲避巨龍而係地底生活。

仲有一套叫未來水世界

呢3套都係我最愛既電影

科幻經典

上個星期先重溫完

Tks 巴打
呢套係我最愛電影之一!

Btw 仲有2套
1套講
飛龍醒左就毁滅世界

仲有一套叫未來水世界

呢3套都係我最愛既電影

水世界又係幾正 ,係後底膠d 最鍾意聞紙果野
咁多頁都無人提Blade Runner
第五元素
咁多頁都無人提Blade Runner

上面提咗幾百次啦,巴打不如講吓呢套有咩咁正
講左咁耐都冇佢?

其實呢套嘢真係要講
對唔住我劇透都要講
係應該全香港人都要睇

言論自由既地方
係不能夠以言入罪

就算係我諗住做講會做
但係始終未發生既就係未發生

你話亂講嘢會煽動群眾
如果市民
係有公民責任
係有正常智力水平
根本冇可能影響到

呢套係話有幾個可以預見未來嘅人預言到咩人咩時間將會做壞事,同講吓就有罪本質上有啲唔同

呢套麻麻地,最尾Ending好夾硬同好多野冇交代,例如主角點解可以逃獄
星際

上年見到鐵盒bd無買到好後悔
Boxart好靚
2077垃圾 連Blade Runner之類d都唔講仲嚴選

科幻經典

上個星期先重溫完

Tks 巴打
呢套係我最愛電影之一!

Btw 仲有2套
1套講
飛龍醒左就毁滅世界

仲有一套叫未來水世界

呢3套都係我最愛既電影

咩名

The thirteenth floor

依套世界級

Blade runner我第1頁已經講左,2077果d梗本未夠班
不過依家係討論緊自己最愛,冇謂拗啦,費事嘈
Total Recall
Back to the Future 2
Terminator 2: Judgment Day
Aliens
Galaxy Quest

我知唔係好硬科幻
a clockwork orange

Blade runner我第1頁已經講左,2077果d梗本未夠班
不過依家係討論緊自己最愛,冇謂拗啦,費事嘈

唔識同啲開口埋口垃圾嘅人討論事情,你同佢繼續傾啦

科幻經典

上個星期先重溫完

Tks 巴打
呢套係我最愛電影之一!

Btw 仲有2套
1套講
飛龍醒左就毁滅世界

仲有一套叫未來水世界

呢3套都係我最愛既電影

咩名

巴打幫幫手搵套片
講美國同俄羅斯不停鬥科技

鬥鬥下整停左地心
跟住搵左五個人去炸地心
記得仲有架列車,死淨一男一女
明珠有播過

巴打幫幫手搵套片
講美國同俄羅斯不停鬥科技

鬥鬥下整停左地心
跟住搵左五個人去炸地心
記得仲有架列車,死淨一男一女
明珠有播過

楊紫鯨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞