嚴選五套最愛末來科幻片

359 回覆
15 Like 0 Dislike
十年

Interstellar
雲圖
阿凡達
Rise of the Planet of the Apes
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

猿人爭霸戰我等緊最終章,好心急,不過好似要等到17年尾

其實係唔係會接番住好耐之前果套ape 嫁?者係班猩猩著哂日本武士甲,困住班人類果套
Gattaca
竟然唔係blade runner第一

心諗冇既話呢個post可以收下皮
攻元2077係我睇過其中一套最伏既片, 悶到訓著左

唔係掛,你睇之前一晚開通頂渣吓話

成套戲節奏太慢, 完場後我同成班fd屌晒鬼
The signal
Contact (1997)

Interstellar個男主
留名
個人Top 5

Total Recall
Blade Runner
攻殻機動隊 1995
末世列車
District 9

Blade Runner終於有人提
呢套不得了

Total Recall你講舊果套?

Yup,雖然對比現今技術黎講有D失色
仲有好多值得睇
Back To The Future
Terminator 2
Mad Max
Pacific Rim
竟然唔係blade runner第一

心諗冇既話呢個post可以收下皮

上一頁先出現
我地呢個年代嘅人真係未必識
但我到依家都覺得套野好前衛得黎又有好多經典元素
個人Top 5

Total Recall
Blade Runner
攻殻機動隊 1995
末世列車
District 9

Blade Runner終於有人提
呢套不得了

Total Recall你講舊果套?

Yup,雖然對比現今技術黎講有D失色
仲有好多值得睇
Back To The Future
Terminator 2
Mad Max
Pacific Rim

咁唔差在喇
特警判官
留名
留名
其實樓主你個名咩意思

劉亦菲仙女展翅高飛
Contact (1997)

Interstellar個男主

呢套都好正,個女主角對探索外太空嘅堅持令我印象深刻
攻元2077係我睇過其中一套最伏既片, 悶到訓著左

唔係掛,你睇之前一晚開通頂渣吓話

成套戲節奏太慢, 完場後我同成班fd屌晒鬼

咁你睇2001太空漫遊會訓幾次
Interstellar
雲圖
阿凡達
Rise of the Planet of the Apes
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

其實係唔係會接番住好耐之前果套ape 嫁?者係班猩猩著哂日本武士甲,困住班人類果套

唔會,呢套嘅猿人首領對人類有深厚感情架

唔會,呢套嘅猿人首領對人類有深厚感情架

好似講咗係平行宇宙,新哩幾套有一集講有太空人失蹤 好正
Btw有人講咗matrix 未?
1)星際啟示錄 / 星際效應

全套戲兩個幾鐘節奏緊湊無悶場,內容非常科幻但合晒邏輯,其中有親情有愛情有說教加科學知識,結局唔草率收得靚之餘亦有俾觀眾自行補完嘅空間;片中演員演技好令人好投入,男主角、男主角個女,男主角阿爸、女主角阿爸甚至個機械人都好得,唯一美中不足女主角,係好靚好吸引但有少少格格不入。

張Poster咁撚柒係點搵番黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞