嚴選五套最愛末來科幻片

359 回覆
15 Like 0 Dislike

呢套好唔得。

絲打睇戲嘅著眼位同巴打唔一樣,
我會同女朋友一齊睇,可能佢鐘意

如果齋。睇 scarlett johansson 既話我寧揀 lucy 甚至得把聲既 her。

Michael Bay?
Booom! Bababababa!
(Light)
BOooooooooooOoooOoom! Fire fire fire!
Boom boom boom BBBBBBOOOOOOOOOMMMMMMM!

The End.
Wall e算唔算
劉明
回到未來真係經典
星際啟示錄 係第一套入場兩次睇 ,睇到老豆睇片都喊,果個冇力感真係好正
異次元駭客又係好正
1)星際啟示錄 / 星際效應

全套戲兩個幾鐘節奏緊湊無悶場,內容非常科幻但合晒邏輯,其中有親情有愛情有說教加科學知識,結局唔草率收得靚之餘亦有俾觀眾自行補完嘅空間;片中演員演技好令人好投入,男主角、男主角個女,男主角阿爸、女主角阿爸甚至個機械人都好得,唯一美中不足女主角,係好靚好吸引但有少少格格不入。

張Poster咁撚柒係點搵番黎?

巴打貼張靚嘅黎比較吓
回到未來真係經典
星際啟示錄 係第一套入場兩次睇 ,睇到老豆睇片都喊,果個冇力感真係好正
異次元駭客又係好正

我覺得最感人係佢最後真係返到黎見返個女嘅一刻
劇得唔得?
Black mirror
Westworld

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A4%A7%E9%83%BD%E6%9C%83_(2001%E5%B9%B4%E9%9B%BB%E5%BD%B1)

手塚治虫

大都會,我有幾次想睇完,但係都放棄咗,手塚嘅火之鳥先係最好嘅作品

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%AB%98%E7%AB%8B%E7%9A%84%E6%9C%AA%E4%BE%86%E4%B8%96%E7%95%8C

其實宮崎駿好多都算係科幻片,呢套劇集,好似有10集,
我中意呢套多過其他所有(利申:睇曬)宮崎駿電影。

當年好細個電視有播過,但係唔吸引我,可能太細睇唔明掛

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%88%91%E7%9A%84%E6%A9%9F%E6%A2%B0%E4%BA%BA%E5%A5%B3%E5%8F%8B

美國科幻片就睇得多,日本呢套非常深刻。

可以話係因為零奶搖令我印象深刻。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%AB%98%E7%AB%8B%E7%9A%84%E6%9C%AA%E4%BE%86%E4%B8%96%E7%95%8C

其實宮崎駿好多都算係科幻片,呢套劇集,好似有10集,
我中意呢套多過其他所有(利申:睇曬)宮崎駿電影。

香港唔係叫高立的未來世界咩?
亞視有播過
好多巴絲打都有品味,特別第五頁個鐵甲再生人。簡直係一流。愛情+科幻,再配合好戲之人。佢當時冇奧斯卡獎係可惜

可以講話係科幻片裡面三大!

1.2001
2.鐵甲再生人
3.ai人工智能
1)星際啟示錄 / 星際效應

全套戲兩個幾鐘節奏緊湊無悶場,內容非常科幻但合晒邏輯,其中有親情有愛情有說教加科學知識,結局唔草率收得靚之餘亦有俾觀眾自行補完嘅空間;片中演員演技好令人好投入,男主角、男主角個女,男主角阿爸、女主角阿爸甚至個機械人都好得,唯一美中不足女主角,係好靚好吸引但有少少格格不入。

套野出個陣已經上左神台
留名
鍾意butterfly effect 嘅
Source code 同edge of tomorrow 應該都啱睇
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞