嚴選五套最愛末來科幻片

359 回覆
15 Like 0 Dislike

多謝巴/絲? 係咪都係講未來嗎?

講複製人 唔知算唔算未來

回敬絲打一套「逆世界」,YouTube 都有全套,科幻加愛情,應該啱妳

呢套印象中好似麻麻地
個setting吸引咗我入場,但睇完覺得無咩餡
你要搞笑定邊種?

The time machine(1960) 好好睇,有翻拍版(2002)但無原版精彩。

睇咗新版覺得唔錯,
1960年拍嘅今時今日睇唔應該唔會覺得正掛
Contact (1997)

Interstellar個男主

哩套堅好睇,個 idea 好正
Contact (1997)

Interstellar個男主

哩套堅好睇,個 idea 好正

雖然唔係大制作,但超正!
你要搞笑定邊種?

The time machine(1960) 好好睇,有翻拍版(2002)但無原版精彩。

睇咗新版覺得唔錯,

睇戲有時代入下個個年代,特技唔靚但表達手法好。
雖然故事簡單但主題夠明確,好多鬼佬discuss 完都覺得原版好d. 同埋1960年版已經出番blu ray 版 2002版既真blu ray唔知迷失係邊個時空,等緊佢出現

不過如果你覺得新版唔錯,我覺得你應該睇下somewhere in time(時光倒流70年),又係舊片黎,但我肯定你睇完,會後悔點解咁遲先知有呢套好戲, 大前提你係一個愛情jj
你要搞笑定邊種?

睇咗新版覺得唔錯,

睇戲有時代入下個個年代,特技唔靚但表達手法好。
雖然故事簡單但主題夠明確,好多鬼佬discuss 完都覺得原版好d. 同埋1960年版已經出番blu ray 版 2002版既真blu ray唔知迷失係邊個時空,等緊佢出現

不過如果你覺得新版唔錯,我覺得你應該睇下somewhere in time(時光倒流70年),又係舊片黎,但我肯定你睇完,會後悔點解咁遲先知有呢套好戲, 大前提你係一個愛情jj

今晚睇吓先
十年

屌你老母
blade runner

有無人記得由頭到尾係間木屋
男主角係永生不死 做過耶穌
個套都唔錯但唔記得叫咩名
Mr nobody 算唔算?

睇過但唔記得名,我叫個耶撚朋友睇,佢睇完有啲反感話劇情荒唐

Btw,入面講主角係永生人,但個事跡唔止係耶穌,仲係釋迦牟尼同其他地方嘅神…

Btw,入面講主角係永生人,但個事跡唔止係耶穌,仲係釋迦牟尼同其他地方嘅神…

The man from earth
同12 angry man 一樣淨係吹水
不過劇力超勁 睇到好肉緊

The man from earth
同12 angry man 一樣淨係吹水
不過劇力超勁 睇到好肉緊

呢套科幻加藝術,係我心目中第二位

無任何説話都令你好投入

呢套真係唔識欣賞
一開頭嗰半個鍾係度睇d monkey 唔知做咩春

班 monkey 應該向度對牛彈琴。
1)星際啟示錄 / 星際效應

全套戲兩個幾鐘節奏緊湊無悶場,內容非常科幻但合晒邏輯,其中有親情有愛情有說教加科學知識,結局唔草率收得靚之餘亦有俾觀眾自行補完嘅空間;片中演員演技好令人好投入,男主角、男主角個女,男主角阿爸、女主角阿爸甚至個機械人都好得,唯一美中不足女主角,係好靚好吸引但有少少格格不入。

初段係個農場都悶

好多設定其實係抄足叮噹大長篇宇宙開托史

最感人係男主角見到長大左既仔女
陪唔到佢地成長
1)星際啟示錄 / 星際效應

全套戲兩個幾鐘節奏緊湊無悶場,內容非常科幻但合晒邏輯,其中有親情有愛情有說教加科學知識,結局唔草率收得靚之餘亦有俾觀眾自行補完嘅空間;片中演員演技好令人好投入,男主角、男主角個女,男主角阿爸、女主角阿爸甚至個機械人都好得,唯一美中不足女主角,係好靚好吸引但有少少格格不入。

初段係個農場都悶

好多設定其實係抄足叮噹大長篇宇宙開托史

最感人係男主角見到長大左既仔女
陪唔到佢地成長

初段細路女好帶到我入戲,一啲都唔悶喎!

無任何説話都令你好投入

呢套真係唔識欣賞
一開頭嗰半個鍾係度睇d monkey 唔知做咩春

班 monkey 應該向度對牛彈琴。

Monkey 好正,真嘢黎,唔係人扮架

今日睇完雲圖,
我認為必須重新排列科幻片頭5位!
多謝Lin登巴絲的誠意推薦

今日睇完雲圖,

真係要推介

十個正

今日睇完雲圖,

真係要推介

十個正

戲入面嘅美娜好正
快啲睇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞