嚴選五套最愛末來科幻片

359 回覆
15 Like 0 Dislike
雲圖我覺得有d眼高手低

願聞其詳
睇完arrival見到呢個post 用左3粒鐘睇雲圖
Interstellar真係感動唔到我
但平時睇一般電視劇都會易眼濕濕
覺得吹太大

同埋interstellar套戲條橋又無咩特別
反而火星任務講係火星點一個人生存度又幾過癮

interstellar係第一次挑戰用2D影像表現超過三維維度
(雖然我覺得挑戰失敗) 都兼顧到講到一個完整故事出黎其實已經好難得

火星任務都好睇 明知結局肯定冇事都睇到好肉緊
不過我諗係演技問題
個劇本類似荒島求生,講世界輿論果part又求其
俾近年d玩想象力科幻戲比下去

聽朝即搵黎睇

唔睇影評完全唔明

唔明有兩種,太有深度同拍得太亂,我會試咗先

我未見過比雲圖偽深度既戲
雲圖我覺得有d眼高手低

根本啲人見佢懶係深度就當好
zootopia又係

講番雲圖,根本個因果關係弱到
而且獨立每段其實都係好普通既水平
Lm
雲圖我覺得有d眼高手低

zootopia又係

未來人個段好似ok
同埋d配樂好似幾突出
太耐之前睇唔係好記得
雲圖我覺得有d眼高手低

zootopia又係

未來人個段好似ok
同埋d配樂好似幾突出
太耐之前睇唔係好記得

因果關係弱呢點好認同
根本主角幾多次轉世,所做既事對下一世都冇咩直接影響
不過深一層既體會可以係主角最尾同條女可以長相廝守係幾世所修既福份

要講因果關係既話BABLE勁好多
4)AI人工智能

呢套野好慘 細路仔睇個陣覺得好震驚 家陣大個都唔係好想睇呢套野
4)AI人工智能

呢套野好慘 細路仔睇個陣覺得好震驚 家陣大個都唔係好想睇呢套野

睇到個主角真人大個咗個樣你會更震撼
Butterfly effect都叫未來?咪玩啦
同埋2012,明日之後呢兩套末日科幻片都好成功
好多90後都一定識呢套

如果再舊d應該就independence day
雖然佢地無咁多哲理係入面
但係係好睇
同埋2012,明日之後呢兩套末日科幻片都好成功
好多90後都一定識呢套

如果再舊d應該就independence day
雖然佢地無咁多哲理係入面
但係係好睇

純官能刺激咁囉
Butterfly effect都叫未來?咪玩啦

咁後現代囉
雲圖我覺得有d眼高手低

zootopia又係

你應該睇多次,相信你miss咗好多細節位先會得到呢個結論
interstellar>雲圖>gravity>>>>>>>>火星任務
interstellar>雲圖>gravity>>>>>>>>火星任務

火星任務絕對入唔到五位之內

Gravity唔算未來啦
Contact (1997)

Interstellar個男主

哩套堅好睇,個 idea 好正

雖然唔係大制作,但超正!

呢套完全underrated
好少見有戲咁直接去討論宗教同科學係咪必然互斥 好有趣
睇完真係會引人思考
仲有能力令人一路睇一路對同一角色既感受轉變勁多

btw見到又係Matthew McConaughey又講埋d好呼應interstella既野好正

睇完真係會引人思考

btw見到又係Matthew McConaughey又講埋d好呼應interstella既野好正

同感,上網搵返黎睇多次
The time machine 時間凶間

睇完真係會引人思考

同感,上網搵返黎睇多次

邊度有得睇中文字幕

識貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞