[DSE化學2018]同學準備好DSE CHEM未? (3)

772 回覆
11 Like 2 Dislike
paper 2 section C

有同學可能會懷疑我mass spec 個度d寫法有冇分
經過我自己多年親身試驗 + 學生既真跡
咁多年都會拎到滿分
可以放心

答案僅供參考
如有錯漏,煩請提醒

我paper1 大約100
但係paper2 25

5*一下拉到變五
係唔係你話想要埋mat ans?
我A and C
記得琴日有位同學仔話想要埋mat ans
anyway la

不過其實paper 2佔分都真係唔少..
係我
如果你有時間做真係唔該哂
上網揾極都無mat chem資源
DSE CHEM 2018 suggested solution
version 1.0 之後會加返中文 & paper 2

想問mc條hydrogen electrode點解兩邊都要bump H2?呢個setup syllabus 有冇教過?
果個叫standard hydrogen electrode 標準氫電極
排ecs就係用佢
佢要有1M H+, 1 atm H2同Pt electrode做standard setup
DSE係完全無學 基本上係要你即場估
我會話呢題一定係今年performance最差果題
如果pp2 rate constant 同Ea冇寫單位係咪扣1分
錯單位無ans分
有冇中文CHEM 人可以答我取代基個次序係點跟
岩岩接個中文CHEM 補習要自己讀番
睇雞精書有D話跟SIZE,有D話跟英文
可跟英文 可跟原子序小至大
唔識又要接
前排病左潛左水一排
今日正式完2018 DSE
找埋數出paper 2 solution比大家
(雖然都考完一排)

問一d同chem無關既野,自己開補習,有無所謂淡季?喺淡季既時候點挨,尤其巴打仲要教專科
暑假算淡季 開下d summer course囉
修改下d教材 plan下來年方向 調整自己步伐 好快過
唔係鏈
位置異構
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞