[DSE化學2018]同學準備好DSE CHEM未? (3)

772 回覆
11 Like 2 Dislike
Mc全對 lq有信心啱8成半至9成
但paper 2錯差唔多10分以內
有冇機會有兩粒
Sure 有
Mc 28 lq有信心65-70% paper 2 30/40 有冇5
MC 34/36
LQ 我估74-78
paper 2 覺得最少有36
會唔會有5**
hero zero睇呢科
始終文字題解釋定義個d唔多肯定會拎足分
咁多年cutoff最高都係9成 照咁睇應該有
咁撚勁
Lq滿分好似82
唔係84咩
咁再低多幾分
今年份卷好多題都係問d要背既定義 咁岩我又背中曬姐
如果Chem拎到5** Best5先有23分
都唔知笑定喊好
其實都唔知書上邊寫個d定義係唔係考評局心入邊個定義
如果唔係我估得60幾分
所以呢d咪要時間鑽研marking 唔好靠textbook
不過今年多實驗setup果度多左uncertainty
有時有marking都唔知你個ans比唔比分啦,以加連卷都無,都知有78十分,咁撚勁
Order背後嘅原理唔係關r.d.s.同reaction mechanism事咩..
答咗they have same rds and reaction mechanism會唔會比
估呀嗎 背得答得既都寫曬落去 好多題目根本係pastpaer直copy
有一粒星我都心足 我只求有U讀 aim緊科science
最尾都係要等suggested solution出先放到心
愈講自己都愈淆底
可能最尾拎得個4
mc q36 第一句唔係好明點睇 因為液體佔既體積少過氣體?
有冇lq paper 2 suggested ans?
大家想睇pp1b 定2 既答案先
1bbbbbbbbbbbbbbbb
上埋第一堂+買埋黃子華飛先做
why not. both
同埋可唔可以比埋paper 1b﹐有d題目細節已經唔記得
你冇時間的,你係份卷道手寫answer上去都ok呀
有無人有mat chem suggested ans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞