[DSE化學2018]同學準備好DSE CHEM未? (3)

772 回覆
11 Like 2 Dislike
會唔會post mc卷?
我都想要, 可唔可以share埋出黎
頭先做果時太趕, 想睇多次
係咪可以理解為有啲vapourize咗,所以density跌
純粹諗返你個方法最basic既目的係乜
同埋distillation嚴格黎講係攞唔返solute
因為會同d granules mix埋左
呢個有出現過?
好似係PHY野?
但題目咁set 無辦法
我阿sir放學後會scan俾我
好呀sir
唔介既比我出solution
佢題目幫你log曬啦wor
今年phy mc話温度跌 pe無變
所以先揀B 點知都係錯
我做慣Lnk hkeaa係都要迫我用logk
LQ大概要拎幾多
標準溶液可唔可以漏準確(accurate)
淨係寫已知濃度的溶液?
一杯水都可以用呢條式?
都算phy既
同埋今年份卷都好多phy野
又NH3(g) pressure suck back 又heat capacity
我就係記得PE唔變, 但只有KE變都可以變到density?
就算係真, 都一定係phy先有教過啦
終於出suck back nh3
上年溫kK note 諗緊佢幾時出
我都錯用左phy concept
MC都係for你大約參考
MC同LQ係一齊計 你一題LQ 3分已經等於3題MC
extreme case黎講 你LQ 84/84全對 MC錯15題 計埋overall都仲有87.5% 夠上年5**
無"準確"都比分
我自己有寫埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞