[溜冰] Evgenia Medvedeva 綜合討論區

896 回覆
15 Like 26 Dislike
你放針
忙到唔記得咗有比賽

輕鬆SP第一 幾個鐘後free program

輸咗
樓主一定好難過
坦白講對賽果唔意外
佢太多野要overcome
又轉地方又轉教練, 身型又變左, style又唔同左
加上季初
發揮唔好都係預料之內

不過太多人睇死佢
睇D人評論踩得就踩咁
可怕

但梅娃份人唔服輸又咁勤力
佢應該會慢慢改善既

不過我真心麻麻地佢套free skate
條裙唔得
tango又唔啱佢
我sad係因為我唔記得咗起身睇
不過講真,佢真係肥咗
無態個分都高過梁懿
我都唔知佢係肥定叫發育完

不過講真,佢真係肥咗
我都唔知佢係肥定叫發育完

邊有得咁比 兩個個階段都唔同
不過今次好似係佢第一次輸俾唔係俄羅斯人 攞第二
佢1718 season個兩套好睇好多
今賽季個兩套啲色唔知咩事
請問junior個分同senior計分方法係咪一樣?
我自己其實唔太知。
今年個冬奧冠軍Alina Zagitova得16歲,仲要係啱啱升上Senior但已經攞到金牌。
我冇研究senior同junior計分係咪一樣
alina可以一上senior就差唔多橫掃所有金
係佢食盡天時地利人和優勢
再加埋自己技術好又有國藉加成
所以可以攞到金 佢舊年升組
有比賽撞正自己對手兼師姐 傷咗退賽冇比到
而其他人又唔係佢對手/當時比賽狀態冇佢咁好
再者當時俄羅斯冰協要捧一個可以係奧運拎到金嘅人 因為evgenia個陣傷咗 所以捧佢
當時Alina有個分係升得好高 係明捧佢所以加到佢分好高 之後大賽拎到金牌
同埋alina未去eteri到訓練之前
技術係冇而家咁好 冇受到好培訓
所以alina拎到金 或多或少都有運氣幫佢
同埋figure skating真係一個好受國藉影響嘅運動
俄羅斯呢啲係fs有優勢嘅國家 入面嘅運動員由一開始玩呢項運動再去到比賽 已經有種優勢係到 所以christy leung係香港呢啲咁細嘅地方 有咁大進步同成績已經算好好
你係咪想指國家嘅訓練系統?
其實好合理,唔止花滑,絕大部份運動都係。
同埋figure skating真係一個好受國藉影響嘅運動
俄羅斯呢啲係fs有優勢嘅國家 入面嘅運動員由一開始玩呢項運動再去到比賽 已經有種優勢係到 所以christy leung係香港呢啲咁細嘅地方 有咁大進步同成績已經算好好
你係咪想指國家嘅訓練系統?
其實好合理,唔止花滑,絕大部份運動都係要有優秀訓練系統先至出到人才。
你可以咁講
而且俄羅斯(前蘇聯)對花滑個貢獻都算做得多
所以裁判捧佢地啲人係好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞