[Switch:3DS討論區]|HappyBirthdays|薩爾達無雙|PSO2|名偵探比卡超|(82)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
比起高登
係快既
係咪已經冇人玩resident evil?
【港任新董事長福田裕之】

任天堂(香港)有限公司董事長更替:
新董事長:福田裕之,即原韓國任天堂董事長。

福田自2011年7月起接替さかぐちだいすけ擔任第三位韓國任天堂社長,期間曾多次主持韓國專場直面會,在他任內的韓國任天堂經歷了3DS世代的絕大多數時光和韓國版Nintendo Switch的發售,在其任下的韓國任天堂將大量3DS遊戲進行韓文化,並促成了一些第三方遊戲的首次韓文化,對韓國任天堂的本土化做出過傑出貢獻,第一方都有韓文的說法在3DS時代幾乎保持穩定。同一時期的香港任天堂中文化進程幾乎停滯,直到《精靈寶可夢太陽·月亮》的中文化才重新步入正軌。

在Nintendo Switch時代,港任和韓任大多數時候也是大體同時考慮的,例如《塞爾達傳說曠野之息》就是同一天宣布了中文化和韓文化,並在同一天配信。有的遊戲如《ARMS》《超級馬力歐奧德賽》《星之卡比新星同盟》可能在中文和韓文配信時間有一些先後之分,但也都在一定時間內找齊了進度,不過也有如《異度神劍2》等遊戲只有繁簡中文卻沒有韓文的情況。

如今他將社長之位交到了下一任的手中,或許將標誌著韓國任天堂的一個階段的結束,同時他來到香港任天堂,也或許標誌著中華圈任天堂中文遊戲推廣和本土化的一個全新時代的到來。

在其卸任韓國任天堂之前,即有一些非官方媒體報導了他即將入主港任的消息,今天得到了正式的宣布。

岩岩上官網睇簡介見個名唔見左
真係換左人
7有
RE2同女玩

入左SP2黎玩
點知玩左半個鐘暈暈地
我完全無想像過自己有呢個問題
老任同SONY玩換妻姐

但最重要係呢邊有冇咁多人力去整咁多中文姐
暫時黎睇都可以但都係台灣主導
🤷
KT:真三8會爆死一切都係SONY既錯
有冇巴打知 卡比boss連戰點開5lv以上難度
係咪因為仁王鬧彊
btw,零系列等同老任IP應該係月蝕之後嘅事?
想買返舊個套splatoon amiibo $370三隻屌唔屌得過
想問買一隻既話
要open world 既 skyrim好定女角極度好j既異度神劍2好?
貴左D ,每隻應70-90
好耐無留意,唔知個價
你去apita睇 ,唔知仲有無入amiibo貨
舊款會唔會再入?

之前睇過新個套好似仲有
真三八真係蝕到喊
異度2 你當係睇一套動畫既心態去玩
skyrim就真係open world,兩者其實好唔同喎
有冇人update左5.0之後用CooV磚左?
好似要爆一輪爆機後開嗰個mode(唔係boss rush/mini games, 唔記得個mode叫咩名)
頭先係美服買左lego city undercover開完先發現無中文得英文,又要逼我用英文玩
我都玩緊, 英文啲gag應該原汁原味啲
爆一次lv5開lv6-7,再爆一次lv7開lv s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞