IT界討論區:(24) 咪再鳩吹人工

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
agger
趁compile果陣蛇王啦
Security 根本就唔係一樣獨立既野黎
Network有network既security
Program有program既security
岩岩入行話有一飯做死果啲120%都係啲乜柒都唔識淨係以為security 搵到錢既懵撚
security由admin,infra, network到programming都有
system design 果陣 都要有啦..........
你唔set requirement 果陣度好 套 security requirement .......
之後 deployment 果陣 就慘痛.............
第一份工係咪最好點都做夠兩年先走?
ibank infrastructure fresh grad 嚟講好唔好做?
想問下fg上年6月開始做野,上星期公司review ,大部分人包括我都無得加人工 。 宜家人工15k *14.5,如果轉工可以hr會唔會只睇住個底薪去加,怕叫得唔多。例如轉工叫18k,升幅20%, 如果無花紅,雙糧咪等於減人工。
我上年都開17架,搵左個幾月都比人壓 ,3個offer都是15,咪簡福利好果間
15k
香港得3間公司?
一共in左6間,可能自己廢無你地甘勁又等錢開飯咪take左先。
上年有間垃圾細vendor interview要做written test最後開我14k添
開名啦
而家fg都20k啦
你仲得15
[url]呢度個個都好似係成功人士,唔係個d食飽又訓,上連登鳩up得雙失廢青[/url]
好啦,我下個星期搵工試下開22k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞