IT界討論區:(24) 咪再鳩吹人工

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
sad but true
事實係唔會有女覺你你勁,
真心我網上識女 真實FD搭FD去識都好
第一個比code佢睇,佢就話唔識,咪鬼比呢D野我睇,睇壞我眼
IT亦都比人當係電腦壞左就搵你 ,明明你係打Code佢都照搵你
有冇人係ibank 做dev?
我未遇過喎,會唔會係你交際能力差?
會唔會係比code 佢睇
問完我都係求其答之後轉話題算
呢到個個人工冇30k點會係ibank
俾code佢睇會唔會太錯
我條女覺得寫code好勁我都唔會俾code佢睇啦又唔係同行
其實香港嘅IT只有一兩個sector係搵到食
所以我好佩服會去做startup嘅巴打
可惜, 如果唔係,都可以discuss 吓
邊個話ibank 一定過30k
ibank做dev好難唔過喎 九成dev都係做fo
除非係contract + 非fo + 2nd tier以下
呢到個個人工冇30k點會係ibank
可惜, 如果唔係,都可以discuss 吓
邊個話ibank 一定過30k
ibank做dev好難唔過喎 九成dev都係做fo
除非係contract + 非fo + 2nd tier以下

呢句係重點
同埋都要睇係咪fg
有經驗嘅九成九過30k
係香港 IT startup其實係做D咩類型既多?
九成只係頂爛市嘅蚊型vendor
香港幾何見到IT startup係做自己一套新product新solution新business model出黎
做緊startup
做完inhouse 番唔到轉頭
唔係it industry 請it 人多數都係inhouse 啦
對係Big4做Data Science/analytic有興趣
想問下有冇巴打知其實freshgrad有冇得做?
因為黎黎去去都搵唔到
寒暄:
Hi 你做咩
it 狗
我覺得讀it 果d 好勁 下次電腦壞左可唔可以搵你
...
第一個比code佢睇,佢就話唔識,咪鬼比呢D野我睇,睇壞我眼
寒暄:
Hi 你做咩
it 狗
我覺得讀it 果d 好勁 下次電腦壞左可唔可以搵你
...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞