羅傑斯:會為BNO力爭居英權

397 回覆
305 Like 13 Dislike
其實未必一定要去,但有個國籍,情況已經好唔同
講真,真係俾居英權又有幾多真係會去?
老嗰班大部分嘢都係香港(朋友,家人,物業 etc)
計落主要都會係40樓下嘅人
調轉諗呢d人先可以係果邊提供勞動力同交稅

當然我都好同意
就算畀居英權都唔會好多人去
勞動力大把東歐人印度人

正正唔係太多人有資格同埋能力 ,人數唔會太多,同埋去得多數有經濟能力,除時幫到英國。真係成事的話反而擔心共產黨用盡方法阻止,過關比人捉都唔奇啦將來ge香港。
加上我覺得英國點敢得罪中國去救你班港豬吖。
如果真係想去 經中東扮難民去德國好過
高登仔/連登仔真係光譜好闊
早排就見到有一個過千正評既Post係教人移民
今日係呢個post又見到有人屌果d想離開香港 (透過平權)同有BC都唔走既人
( Show Blocked User - 嘉喜嘉 )痴撚線
放寬bno係英國讀緊書既未來既居留權先
你想點放?
去西班牙入申根,問佢點解唔stamp,
佢話British no need to stamp
之後去到瑞士離開申根,佢問點解西班牙唔stamp
之後話就算人地唔stamp Schegen in,瑞士一定會stamp Schegen out
因為BNO平權等於落某國家面
所以一定會搵人潑冷水打擊
英國會優先自己本土有能力嘅人啦
set 一 set門檻,無限時間,所有bno大學學歷有正職 itels7.5,當搶香港人材英國都賺,不過口交部實抗議
居英權係咪即係可以係當地搵工
哦…我講得唔好

我意思係指有居留權…

我相信好多人短時間都唔會走,不過會投資晒落外地…到咁上下就同香港
睇法同你既睇法好接近
除咗落某國家面外,亦會令到某國更多顧忌
最鍾意睇連登仔喺呢D時侯根據自己既條件黎劃審批條件
我係當地人實屌撚晒出聲
啲五毛真係好等錢駛
成晚都唔撚駛訓
班老屎忽唔想要居英權唔代表全部人都唔想要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞